Suprematie van UAE duurt maar voort: Isaac Del Toro vliegt ervandoor in Vuelta a Asturias Wielrennen
Wielrennen

Suprematie van UAE duurt maar voort: Isaac Del Toro vliegt ervandoor in Vuelta a Asturias

Suprematie van UAE duurt maar voort: Isaac Del Toro vliegt ervandoor in Vuelta a Asturias

De eerste zware etappe in de Vuelta a Asturias is gewonnen door Isaac Del Toro. De renner van UAE Team Emirates sprong er vandoor op de laatste klim en kwam solo aan in finishplaats Pola de Lena. Del Toro is ook meteen de eerste leider van de driedaagse.

Het was meteen een zware beproeving op dag één van de Vuelta a Asturias. Hoe kan het ook anders: het gebied waar onder meer de Angliru ligt, is nergens vlak. Op de rol stonden liefst vijf gecategoriseerde cols, waarvan de laatste vlak voor de finish lag. De aankomst lag na een afdaling.

Een kopgroep van zes renners had er wel zin in vrijdag en trok ten strijde. Hierbij vijf Spanjaarden en één Brit, allemaal van de kleinere ploegen op de deelnemerslijst: Ibon Ruiz, Francisco Munoz, Asier Pablo Gonzalez, José Maria Garcia, Victor Martinez en Oliver Rees. Ze bouwden een voorsprong op van ongeveer vijf minuten en mochten vooral gaan uitmaken wie de bergtrui zou gaan pakken.

Del Toro slaat toe in slotfase, UAE opnieuw heer en meester

Richting het einde lag het in de lijn der verwachting dat UAE Team Emirates de boel onder controle zou gaan nemen. Zij hadden met Isaac Del Toro, Antonio Morgado en Finn Fisher-Black drie piepjonge favorieten in de gelederen. De koers werd door het zware parcours echter vanzelf zwaar, op veertig kilometer van de streep was ongeveer een kwart van de deelnemers nog over in de meute. De voorsprong van de vluchters was al flink geslonken.

In de slotfase moesten de renners over de Alto del Cordal, een klim die in de Vuelta vaak vlak voor de Angliru moet worden genomen. José Manuel Diaz was de eerste die het hier probeerde, namens Burgos-BH. Hij kreeg Gonzalo Serrano van Movistar met zich mee en getweeën pakten ze een halve minuut op het uitgedunde peloton. De dappere mannen hielden goed vol. Tot in de afdaling.

Daar was het namelijk de Mexicaan Del Toro die het peloton verraste. De groeibriljant van UAE Team Emirates pakte meteen een aardig gat. In de achtergrond stopte ploegmaat Rafal Majka goed af zodat niemand nog kon overspringen. Del Toro was gevlogen en kwam solo over de finish in Pola de Lena. Ploeggenoot Majka maakte het feest compleet door tweede te worden.

Uitslag etappe 1 Vuelta a Asturias

Results powered by FirstCycling.com

Place comments

666

0 Comments

More comments

You are currently seeing only the comments you are notified about, if you want to see all comments from this post, click the button below.

Show all comments

more news