Caleb Ewan wil serieus meedoen voor de titel op 'moeilijk te voorspellen' Australisch kampioenschap Wielrennen
Wielrennen

Caleb Ewan wil serieus meedoen voor de titel op 'moeilijk te voorspellen' Australisch kampioenschap

Caleb Ewan wil serieus meedoen voor de titel op 'moeilijk te voorspellen' Australisch kampioenschap

Komende zondag begint het wegseizoen alweer, daar de Australische profs het in Buninyong tegen elkaar opnemen in de strijd om de nationale titel. Caleb Ewan is namens Lotto-Dstny één van de grootste namen aan de start en hij kijkt dan ook uit naar de wedstrijd.

Ewan, die donderdag het door Kelland O'Brien gewonnen criteriumkampioenschap niet uitreed door een griepje dat hij van zijn kinderen kreeg, heeft zin in de koers. 'Voor het eerst sinds 2020 kan ik opnieuw in mijn thuisland koersen, ik kijk er dan ook enorm naar uit. Mijn laatste deelname aan een Australisch kampioenschap dateert van 2019 dus voelt het fantastisch om dit jaar opnieuw voor de kampioenentrui te kunnen strijden', aldus de rappe man in een persbericht van zijn team.

Ewan denkt op goede dag mee te kunnen doen om de titel

De wedstrijd wordt verreden op een lastige omloop van twaalf kilometer, die maar liefst zestien keer afgewerkt wordt. 'Het parcours is behoorlijk lastig, maar als ik een goede dag heb, kan ik meedoen voor de winst. Ik strandde al eens op de tweede plaats en greep in 2014 op hetzelfde parcours de nationale titel bij de beloften.'

Desondanks weet Ewan nog niet precies wat hij ervan moet verwachten. 'Het is moeilijk om het koersverloop te voorspellen. Wellicht heeft Team Jayco AlUla de sleutel in handen. Ze hebben een sterk blok en zullen er alles aan doen om het niet tot een sprint te laten komen. Maar met Harry Sweeny en Jarrad Drizners heb ik ook twee sterke ploegmakkers. We zijn klaar om de strijd aan te gaan', klinkt het strijdvaardig.

Denk jij dat Ewan inderdaad een gooi kan doen naar het Australisch kampioenschap? Bij Bet365 krijg je 7,50 keer je inzet terug voor de sprinter!

Bij Bet365 ontvang je een welkomstbonus van 100 euro, bij Jacks een welkomstbonus van 50 euro!

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+.

Zoek je meer interessante wedtips? Bezoek dan Sportbookies.nl.

1 claps
1 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws