Klassementsleider Iserbyt was bang zijn leidende positie te verliezen: 'Mijn voet schoot constant uit mijn schoen' Veldrijden
Veldrijden

Klassementsleider Iserbyt was bang zijn leidende positie te verliezen: 'Mijn voet schoot constant uit mijn schoen'

Klassementsleider Iserbyt was bang zijn leidende positie te verliezen: 'Mijn voet schoot constant uit mijn schoen'

Al vrij snel in de koers kwam Eli Iserbyt in Koksijde in de problemen. Bij de crosser van Pauwels Sauzen-Bingoal schoot namelijk zijn schoen los. En dat als leider van het X2O-klassement. In het flashinterview na afloop doet de West-Vlaming zijn verhaal.

'Al in de tweede bocht ging een van mijn twee sluitingen van mijn schoen kapot. Toen dacht ik, shit, daar gaat het klassement. Want als ik mijn schoen zou wisselen, verlies ik al heel veel tijd. Ik heb het toch een aantal ronden uitgesteld, omdat ik toch bij Lars (Van der Haar, red.) wilde blijven. Daarna bleef ik wel een van mijn sluitingen aandraaien, maar mijn voet schoot er constant uit. Dus dat was niet ideaal', aldus Iserbyt als hij terugkijkt op zijn cross.

Voor Iserbyt, vorig jaar winnaar in Koksijde, staat er namelijk veel op het spel. Als leider van het klassement stond hij in Koksijde aan de start, met Lars van der Haar op plek twee. 'Ik hield vooral rekening met hem. De eerste waren al snel weg. En de eerste ronden zat ik nog met mijn schoen in mijn hoofd. Daardoor verloor ik nog wel wat plekken, maar ik ben dan wel content over de wedstrijd. Ik reed voor mijn doen nog redelijk door het zand, dus het was een geslaagde dag.'

De schoen, het typeerde de koers van Iserbyt. Toch wist de coureur in derde positie binnen te komen. 'Het was een beetje knoeien in het begin, en toen de sluiting eraf schoot, was er wel wat paniek. Gelukkig zijn het goede schoenen en kan je ook met een sluiting doorrijden. Maar ik ben wel heel blij met het resultaat', blikt hij terug.

In het klassement heeft de Belg nu een voorsprong van ruim anderhalve minuut op zijn naaste belager Van der Haar. Er volgen nog drie manches in deze reeks. De volgende is 28 januari in Hamme.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws