Van Wilder boekt eerste profzege in Duitsland: 'Kan niet beschrijven hoe het voelt' Wielrennen
Wielrennen

Van Wilder boekt eerste profzege in Duitsland: 'Kan niet beschrijven hoe het voelt'

Van Wilder boekt eerste profzege in Duitsland: 'Kan niet beschrijven hoe het voelt'

Ilan Van WIlder wist de eerste rit-in-lijn in de Ronde van Duitsland op zijn naam te schrijven. De Belg van Soudal-Quick Step was in een sprint tegen Pavel Sivakov en Felix Großschartner sneller dan zijn twee rivalen. Het was de eerste profzege voor de nog jonge Belg, die in het najaar voor eigen kans mag rijden en amper hoeft te knechten voor Remco Evenepoel.

Van Wilder heeft een minder makkelijk begin van zijn carrière dan vooraf door sommigen werd verwacht. De Belg kwam niet lekker tot zijn recht bij Team DSM en moest zijn goede benen hervinden bij Soudal-Quick Step. In zijn vierde profseizoen is het eindelijk raak voor het jonge talent. 'Ik kan niet echt beschrijven hoe het voelt om voor het eerst te kunnen winnen als prof en dan ook nog in het shirt van Soudal Quick-Step. Toen ik mijn sprintte inzette pushte ik zo hard mogelijk zonder om te kijken, want ik wilde die ritzege heel graag. Het is een speciaal gevoel om een koers te winnen, ik houd er van!', zo vertelt hij op de site van zijn ploeg.

De jonge telg van Soudal-Quick Step beschrijft hoe de wedstrijd verliep. 'De laatste dertig kilometer lag het tempo erg hoog omdat veel ploegen de sprinters probeerden te lossen. Op de laatste klim bleef ik attent en volgde ik de versnellingen. Sivakov viel aan, ik sprong mee en even later maakte Großschartner ook de sprong. We verdeelden het werk en gaven alles. We konden zo de achtervolgers net voor blijven. Chapeau ook aan Pavel en Felix, ze deden veel werk.'

Van Wilder: 'We gaan nu proberen om de trui te verdedigen'

Soudal-Quick Step kent veel succes in deze Deutschland Tour. Op woensdag wist sprinter Ethan Vernon namelijk ook al de proloog te winnen. 'Voor onze ploeg is het een fantastische koers tot nu toe. We gaan nu proberen om de trui te verdedigen.' De Deutschland Tour kent nog twee lastige ritten, waaronder een zware etappe naar Winterberg, bekend van het skiresort en bikepark.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws