TDT-Unibet krijgt met Amstel Gold Race eerste grote WorldTour-koers voor de kiezen: 'Past perfect in ons verhaal' Wielrennen
Wielrennen

TDT-Unibet krijgt met Amstel Gold Race eerste grote WorldTour-koers voor de kiezen: 'Past perfect in ons verhaal'

TDT-Unibet krijgt met Amstel Gold Race eerste grote WorldTour-koers voor de kiezen: 'Past perfect in ons verhaal'

TDT-Unibet staat op zondag 14 april aan de start van zijn allereerste WorldTour-klassieker: de Amstel Gold Race. Dat bevestigt De Nederlandse ProTour-ploeg donderdagmiddag zelf via X. De ploeg van Bas Tietema kreeg aanvankelijk geen wildcard voor koersen van het hoogste niveau en zal daardoor ook niet in Kuurne-Brussel-Kuurne te zien zijn.

Tietema en co. kregen met onder meer Nokere Koerse, Bredene-Koksijde en de GP Denain toch enkele aantrekkelijke koersen voor de kiezen, maar de Amstel Gold Race is toch van een ander kaliber. Ook maakten ze aansprak op een wildcard voor de Tour de France, Parijs-Nice, het Critérium du Dauphiné en de Tour of the Alps. Enkel voor die laatste koers in Italië werden ze geselecteerd.

Tietema: 'Amstel Gold Race past perfect bij onze ploeg en ons verhaal'

'Deze koers past perfect bij onze ploeg en ons verhaal', zegt Tietema bij De Telegraaf. 'Bijna vier jaar geleden stonden we met z'n drieën bij de Amstel Gold Race om een video te maken. In april komen we met een ambitieuze wielerploeg en een creatief mediateam naar Limburg, klaar om ons te laten zien aan het grote publiek.'

Voor de klassieker in Nederlands Limburg zijn er naast de achttien WorldTour-ploegen ook zes andere ProTour-teams uitgenodigd. Drie wilcards kregen Israel-Premier Tech, Lotto-Dstny en Uno-X Mobility op basis van hun resultaten van vorig seizoen automatisch toegewezen. Naast Tour de Tietema-Unibet zijn ook Q36.5 Pro Cycling Team, Flanders-Baloise en het Zwitserse Tudor Pro Cycling Team van Fabian Cancellara van de partij.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws