Team DSM bevestigt contractverlening Bardet en bindt ook Labous langer aan de ploeg Wielrennen
Wielrennen

Team DSM bevestigt contractverlening Bardet en bindt ook Labous langer aan de ploeg

Team DSM bevestigt contractverlening Bardet en bindt ook Labous langer aan de ploeg

Het stond al in de sterren geschreven, maar nu is het ook officieel: Romain Bardet zal twee jaar langer de kleuren van Team DSM verdedigen. De Fransman, momenteel actief in de Giro d'Italia, rijdt dus tot en met 2024 voor de ploeg van Iwan Spekenbrink.

Na het vertrek van Thymen Arensman is dat een goed bericht voor de Nederlandse ploeg, die ook een slag sloeg bij de dames. De Française Juliette Labous heeft namelijk haar contract verlengd, eveneens tot het einde van 2024.

Bardet: 'Ik houd van de cultuur bij Team DSM'

Bardet is in ieder geval tevreden met zijn nieuwe contract. 'Ik ben ontzettend blij om de reis met het team voort te zetten. Het voelt heel natuurlijk voor mij om te blijven; ik heb grote stappen gezet en het team voelt als de juiste omgeving. Ik houd van de cultuur, de manier waarop we koersen en het vertrouwen van de ploeg. Het lag voor de hand dat ik wilde blijven, dus ik ben blij om nog twee jaar voor DSM uit te komen.'

Coach Rudi Kemna sluit zich daarbij aan. 'Iedereen ziet dat Romain een toprenner is. Hij heeft het afgelopen jaar veel progressie doorgemaakt, waardoor we hem naar de top van de klassementsrenners hebben kunnen brengen. Hij is een echte teamplayer en werkt excellent', aldus Kemna in een persbericht.

'Buiten de fiets laat hij ook van zich horen, hij is een belangrijke factor in het motiveren van het team. Op een positieve manier is hij ook bezig met het idee van topsport. Hij stelt vragen waar we echt over na moeten denken en dat ontwikkelt eerlijke discussies', geeft de ploegleider aan. 'Op die manier brengen we elkaar naar een hoger niveau. We gaan ons de komende jaren met Romain blijven focussen op klassementen en etappezeges op het hoogste niveau.'


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws