Team DSM en kopman Bardet trots op aanvallende Arensman: 'Hij heeft het heel goed gedaan' Wielrennen
Wielrennen

Team DSM en kopman Bardet trots op aanvallende Arensman: 'Hij heeft het heel goed gedaan'

Team DSM en kopman Bardet trots op aanvallende Arensman: 'Hij heeft het heel goed gedaan'

Team DSM zat in de zware tweede etappe van de Tour of the Alps constant in de zetel door Thymen Arensman, die meeglipte met een sterke kopgroep van elf. Uiteindelijk leidde het nét niet tot een zege: Romain Bardet werd tweede achter Pello Bilbao.

Bardet complimenteerde zijn jonge ploeggenoot, met wie hij goed overweg kan, na afloop van de rit. 'Het was een goede dag. Thymen zat mee met een goede vluchtgroep en kon op die manier mee controleren en voor de rit strijden.' Uiteindelijk kwam Arensman op de laatste beklimming net tekort om met Pavel Sivakov en Michael Storer mee te gaan.

'Wij konden in het peloton daardoor echter wel stilzitten en zijn vlucht beschermen', zegt Bardet daarover. 'Ik ben de hele dag goed beschermd en kon uiteindelijk naar een tweede plek sprinten, dus het was een goede dag voor de ploeg.'

Ploegleider Team DSM: 'Het was moeilijk om vooruit te blijven'

Ploegleider Matt Winston sloot zich daarbij aan. 'Het was geweldig om Thymen in de kopgroep te hebben, dat was een heel goede situatie voor ons en hij heeft dat goed gedaan. Er werd hard gekoerst in het peloton, waardoor het moeilijk was om vooruit te blijven. Desalniettemin heeft Thymen een zeer goede prestatie geleverd.' Arensman finishte uiteindelijk - net als Bardet - in de groep der favorieten en kan het de komende dagen dus nog eens proberen.

'In de finale werd Romain goed gesteund door de rest van de ploeg', vervolgt Winston. 'Hij kon op die manier tweede eindigen: het is heel mooi om deze koers te beginnen met twee podiumplekken, daarop kunnen we bouwen voor de volgende drie ritten.'


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws