Favorieten etappe 4 Baloise Belgium Tour 2022 | Letterlijk en figuurlijk hete Ardennenrit in Durbuy! Wielrennen
Wielrennen

Favorieten etappe 4 Baloise Belgium Tour 2022 | Letterlijk en figuurlijk hete Ardennenrit in Durbuy!

Favorieten etappe 4 Baloise Belgium Tour 2022 | Letterlijk en figuurlijk hete Ardennenrit in Durbuy!

Na een etappe door de Vlaamse Ardennen, een sprintrit en een chrono is het in rit vier van de Baloise Belgium Tour aan de mannen van het Waalse werk. De coureurs werken in en rondom Durbuy een zeer interessant parcours af, waar In de Leiderstrui maar al te graag op vooruitblikt.

Parcours etappe 4 Baloise Belgium Tour 2022

Favorieten etappe 4 Baloise Belgium Tour 2022 | Letterlijk en figuurlijk hete Ardennenrit in Durbuy!

Het toeristische Durbuy is dus het decor van de vierde etappe van de Baloise Belgium Tour. De etappe is in totaal 172,3 kilometer lang en wordt verdeeld over een plaatselijke ronde van 43,9 kilometer, die vier keer bedwongen moet worden. Deze etappe mag met recht als koninginnenrit aangeduid worden, daar het dwars door de Ardennen gaat.

Dit zorgt dus ook voor de nodige hoogtemeters én de nodige schifting. De Hermanne (2 kilometer aan 5,7 procent), Grand Houmart (1 kilometer aan 6 procent) zijn de beslissende beklimmingen in de plaatselijke ronde, die zal eindigen op de steile Mur de Durbuy (900 meter aan 9,7 procent). Wie er hier genoeg jus overheeft, gaat er waarschijnlijk met de zege vandoor!

Start: 12.40 uur
Finish: 17.00 uur

Weer etappe 4 Baloise Belgium Tour 2022

Ook in Durbuy is het zaterdag broeierig heet. Het kwik tikt de 33 graden Celsius aan, wat bergop ongetwijfeld voor meer slijtage gaat zorgen bij de aanwezige renners.

Favorieten etappe 4 Baloise Belgium Tour 2022

Onze topfavoriet voor deze etappe is Quinten Hermans, die als nummer twee van Luik-Bastenaken-Luik de nodige papieren voor kan leggen. De Belg is deze week al uitstekend actief en vindt hier het ideale parcours om zich van voren te laten zien. Hermans kan hiermee tegelijkertijd zijn marktwaarde nog wat opvijzelen, want veel ploegen willen hem er komende winter bijhebben. Lorenzo Rota is de schaduwkopman bij Intermarché-Wanty-Gobert.

Mads Pedersen is de leider van de wedstrijd, maar hij gaf na afloop van de tijdrit al aan dat de combinatie hitte + hellingen hem wel eens op kan gaan breken. Tim Wellens heeft met dat eerste normaal ook moeite, maar met de heuvels iets minder. Hem zien we dus nog wel als kanshebber.

Favorieten etappe 4 Baloise Belgium Tour 2022 | Letterlijk en figuurlijk hete Ardennenrit in Durbuy!
Tim Wellens

Quick Step-Alpha Vinyl kan ook een serieuze gooi gaan doen naar de dag- en eindzege. Yves Lampaert (tweede) en Mauro Schmid (zevende) kunnen dit op een goede dag allebei wel aan. De ploeg had het zelf van tevoren vooral over Schmid, maar Lampaert staat nu in de beste positie.

Axel Zingle (Cofidis) staat er ook goed voor in het klassement en kan de heuvels ook aardig verteren. Datzelfde geldt voor Oscar Riesebeek (Alpecin-Fenix), die na de Giro op een wolk lijkt te rijden. Overige outsiders zijn Kévin Vauquelin (Arkéa Samsic), Thibay Nys (Baloise-Trek) en misschien wel Rasmus Tiller (Uno-X).

Favorieten lezers etappe 4 Baloise Belgium Tour 2022

Poll

Wie wint etappe 5 in de Baloise Belgium Tour?

Tom van der Salm (Twitter: @TomvanderSalm) | e-mail: t.vandersalm@indeleiderstrui.nl)


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws