Team DSM stuurt met Arensman, Bardet en Hamilton klassementskern naar Tour of the Alps Wielrennen
Wielrennen

Team DSM stuurt met Arensman, Bardet en Hamilton klassementskern naar Tour of the Alps

Team DSM stuurt met Arensman, Bardet en Hamilton klassementskern naar Tour of the Alps

Team DSM staat met een ijzersterke formatie aan de start van de Tour of the Alps. De Italiaanse rittenkoers, de laatste jaren een populaire generale richting de Giro d'Italia, wordt van 18 tot en met 22 april verreden. Bij DSM staan onder meer Romain Bardet en Thymen Arensman op de lijst.

Bardet en Arensman reden dit seizoen vrijwel hetzelfde voorjaar. In de UAE Tour werd Bardet negende en Arensman zestiende in het eindklassement. In de Tirreno-Adriatico ontpopte Arensman zich verrassend tot kopman en werd hij zesde. Bardet werkte daar als knecht van de Nederlander en werd twaalfde. Arensman reed na de Tirreno ook nog Milaan-Turijn. Verder kwamen beide heren niet in actie dit seizoen.

In de Tour of the Alps hoopt DSM op goede prestaties met 'een mooie groep met een mix van jeugd en ervaring', zoals ploegleider Matt Winston het team omschrijft. 'Het worden vijf zware dagen in de heuvels en bergen, we verwachten een harde koers. Een deel van onze klassementskern komt net terug van hoogtestage en met hen willen we finales gaan rijden. Ze worden ondersteund door meerdere renners uit de opleidingsploeg, voor hen een geweldige kans om ervaring op te doen.'

Selectie Team DSM Tour of the Alps 2022

Romain Bardet
Thymen Arensman
Marco Brenner
Chris Hamilton
Oscar Onley
Max Poole
Pepijn Reinderink


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws