Piepjong INEOS maakt indruk in voorjaar: 'Misschien moet we maar eens paar wedstrijden verliezen' Wielrennen
Wielrennen

Piepjong INEOS maakt indruk in voorjaar: 'Misschien moet we maar eens paar wedstrijden verliezen'

Piepjong INEOS maakt indruk in voorjaar: 'Misschien moet we maar eens paar wedstrijden verliezen'

INEOS Grenadiers kan nu al meer dan tevreden zijn over het klassieke voorjaar, en dan zijn we er nog niet eens klaar mee. De Britse ploeg werd tweede in de Ronde van Vlaanderen, het won de Amstel Gold Race en woensdag was het ook prijs met Magnus Sheffield in de Brabantse Pijl. Een piepjonge ploeg maakt indruk, zover is duidelijk.

INEOS Grenadiers heeft anno 2022 nog steeds de beschikking over klasbakken als Dylan van Baarle en Michal Kwiatkowski. Zij leverden ook al in De Ronde en de Amstel. Het zijn echter vooral de jonge talenten die opvallen. Jhonatan Narváez reed al meermaals van voren, Ben Turner en Magnus Sheffield vormen een indrukwekkende tandem en natuurlijk is er Tom Pidcock, die langzaam maar zeker zijn topvorm aan het vinden is.

Met Parijs-Roubaix, de Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik nog in het verschiet, leeft men bij INEOS Grenadiers duidelijk op een roze wolk. 'Misschien moeten we maar eens een paar wedstrijden verliezen, anders krijgen we te veel vertrouwen', grapte Pidcock bij Cycling Weekly, na de Brabantse Pijl. 'We hebben een jonge ploeg en ik heb ook nog niet veel ervaring, maar de moraal is hoog.' Het zorgt er ook voor dat INEOS voor geen enkele wedstrijd de topfavoriet is, zegt ook Sheffield: 'Absoluut niet, maar we hebben wel een heel sterke ploeg, ook in Parijs-Roubaix.'

Kan INEOS Grenadiers de Tour de France opschudden?

Ook bij de concurrentie is de sterkte van INEOS logischerwijs opgevallen, en niet alleen in de klassiekers. In Extra Time Koers werd er woensdagavond vol lof gesproken over de ploeg. 'Wat in het peloton vooral de ronde doet, is de sterkte van INEOS, en dan vooral in de rittenkoersen van één week', aldus Jan Bakelants, die Richard Carapaz en Geraint Thomas noemt als voorbeelden. INEOS zei dat het in het post-Froome-tijdperk attractiever zou beginnen te koersen. Vorig jaar is dat er niet uitgekomen, maar nu wel. Ik hoop dat ze dat kunnen doortrekken naar de Tour. Daar heeft INEOS geen renner met de kwaliteiten van Pogacar. Maar zoals de renners nu bezig zijn, kunnen ze de Tour iets interessanter maken. Zeker in de eerste tien dagen.'


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws