'Team DSM wilde van Hirschi af, Zwitser wilde helemaal niet vertrekken' Wielrennen
Wielrennen

'Team DSM wilde van Hirschi af, Zwitser wilde helemaal niet vertrekken'

'Team DSM wilde van Hirschi af, Zwitser wilde helemaal niet vertrekken'

Volgens het AD was het Team DSM dat van Marc Hirschi af wilde, en niet andersom. Een gebrek aan vertrouwen, met als gevolg 'risico voor de reputatie van ploeg en sponsoren', zou ten grondslag liggen aan de contractbreuk.

'Hirschi wilde zelfs helemaal niet vertrekken bij DSM', staat er te lezen. 'Hij is niet weggekocht en Team DSM heeft geen geld ontvangen voor de Zwitser.' Achter de schermen zou er al maanden een conflict gaande zijn tussen de winnaar van de Waalse Pijl en zijn ploeg, die in de Tour nog aan zo'n mooi huwelijk bezig leken.

Hirschi zou 'niet transparant zijn geweest en geen antwoord hebben gegeven op specifieke vragen vanuit de ploeg om informatie'. Wat er precies is misgegaan of waar die vragen over gingen, is nog ongewis. Volgens het AD is er contractueel vastgelegd dat beide partijen daar geen uitspraken over doen. Uiteindelijk tekende hij deze winter op de valreep een contract bij UAE-Team Emirates.

Manager Cancellara: 'Geen commentaar'

Hirschi zelf en zijn manager Fabian Cancellara wensten niet in te gaan op het nieuws van de Nederlandse krant. 'Er zal geen commentaar worden gegeven op het onderwerp. Marc is blij en we kijken vooruit naar de toekomst.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws