Tegenvaller voor EF Education-EasyPost: Vuelta-kopman Carthy moet opgeven na crash in Tour de 'Ain Wielrennen
Wielrennen

Tegenvaller voor EF Education-EasyPost: Vuelta-kopman Carthy moet opgeven na crash in Tour de 'Ain

Tegenvaller voor EF Education-EasyPost: Vuelta-kopman Carthy moet opgeven na crash in Tour de 'Ain

Hugh Carthy is een maandje voor de start van de Vuelta a España ten val gekomen in de Tour de l'Ain. De Brit van EF Education-EasyPost ging in de laatste afdaling van de tweede etappe onderuit en liep daarbij meerdere verwondingen op. Hij gaat woensdag niet meer van start in de derde en laatste rit.

Voor Carthy was de Tour de l'Ain de eerste race sinds de Giro d'Italia in mei, waar hij uiteindelijk drie dagen voor het einde moest opgeven door ziekte. In augustus gaat hij in de Vuelta normaliter op voor een herkansing, in de ronde waarin hij in 2020 al eens knap derde werd.

Carthy zal nu eerst naar huis gaan en herstellen van de crash, alvorens de weg naar de Vuelta wordt vervolgd. Het WK in Glasgow zou hij sowieso al niet rijden. Hij werd na de tweede etappe overigens nog wel in dezelfde tijd gegeven, omdat de crash in de laatste drie kilometer gebeurde. Daardoor stond Carthy derde in het klassement, op tien seconden van leider Jefferson Cepeda.

Carthy was niet de enige renner die in de laatste afzink tegen de grond ging. Ook Alexis Vuillermoz van TotalEnergies lag erbij. De Fransman werd naar het ziekenhuis gebracht en blijkt een rib te hebben gebroken', aldus zijn ploeg via de officiële kanalen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws