Teleurstelling Pedersen kan niet verbloemd worden: 'Ik had in ieder geval op het podium moeten staan' Wielrennen
Wielrennen

Teleurstelling Pedersen kan niet verbloemd worden: 'Ik had in ieder geval op het podium moeten staan'

Teleurstelling Pedersen kan niet verbloemd worden: 'Ik had in ieder geval op het podium moeten staan'

Mads Pedersen stond met hoge verwachtingen aan de start van Milaan-Sanremo, maar uiteindelijk zat er niet meer in dan een vierde plek voor de Lidl-Trek-Deen. Na afloop deelde hij via de ploegcommunicatie zijn teleurstelling over dit resultaat met de buitenwereld.

Lidl-Trek was samen met Alpecin-Deceuninck de ploeg die de koers in handen nam. Jacopo Mosca reed de gehele dag op kop namens de Duits-Amerikaanse ploeg en Alex Kirsch en Ryan Gibbons zorgden er vervolgens voor dat de sterke mannen van de formatie goed gepositioneerd zaten op de momenten dat het ertoe deed. Met vier man overleefden ze de Cipressa, waarna Jonathan Milan alles uit zijn brede lijf haalde om Toms Skujins, Jasper Stuyven en Pedersen goed af te zetten voor de Poggio.

'Daar probeerden we gewoon te volgen', vertelde Stuyven na afloop van de koers. 'Iedereen zat te wachten op de aanzet van Tadej Pogacar, maar vervolgens deed het scenario zich voor dat hij niet direct weg kon komen. Dat zag je in de laatste vijfhonderd meter van de Poggio en de afdaling, want op het moment dat we op de vlakke strook richting de Via Roma kwamen kon het nog alle kanten op.'

Stuyven zette zich vervolgens voor zijn kopman, wetende dat Mathieu van der Poel Jasper Philipsen richting de spurt leidde. De Deen leek op weg naar de zege, maar werd uiteindelijk geremonteerd door Philipsen, Pogacar en Michael Matthews. 'De benen hebben gesproken, maar we hebben alles gedaan wat we moesten doen. De kers op de taart mist, maar ik denk dat we het positieve moeten onthouden en dat is dat Mads en ik klaar zijn voor de komende weken', stelt Stuyven.

Pedersen vindt dat hij bij eerste drie had moeten eindigen

Pedersen heeft iets langer nodig om tot het positieve te komen. 'Ik ben blij met hoe we gereden hebben, maar ik ben teleurgesteld over mijn sprint en vind dat ik tenminste op het podium had moeten staan. Met de hulp die ik heb gekregen van Jasper en de jongens, had ik in ieder geval bij de eerste drie moeten eindigen. Daarom ben ik alleen maar meer teleurgesteld in mezelf.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws