Terpstra (38) stopt met wielrennen aan einde van het seizoen Wielrennen
Wielrennen

Terpstra (38) stopt met wielrennen aan einde van het seizoen

Terpstra (38) stopt met wielrennen aan einde van het seizoen

Niki Terpstra stopt aan het eind van dit seizoen als profwielrenner. De 38-jarige klassiekerspecialist houdt het na bijna twintig jaar in het peloton voor gezien, zo kondigt hij aan op zijn Instagram.

'Aan het eind van het seizoen stop ik met professioneel wielrennen', zo luidt het uit een videoboodschap op het Instagram-account van de geboren Beverwijker. 'Vanaf mijn achtste ben ik bezeten van het wielrennen. Ik dacht me in hoe het ooit zou zijn de grote wedstrijden te fietsen. Uiteindelijk heb ik ze allemaal mogen rijden, en heb ik zelfs mijn droomwedstrijden kunnen winnen.' Terpstra schreef Nederlandse wielergeschiedenis door in 2014 Parijs-Roubaix te winnen en was daarmee de eerste Nederlander die een monument op zijn naam schreef sinds Servais Knaven De Hel van het Noorden op zijn naam schreef in 2001. Terpstra won daarna zijn tweede monument met de Ronde van Vlaanderen in 2018.

'Carrière met extreme hoogte- en dieptepunten'

'Het is een carrière geweest met extreme hoogte- en dieptepunten. En met de mensen die me altijd gesteund hebben - familie, vrienden, en fans - kunnen we met enorme trots terugkijken op wat we bereikt hebben', vervolgt de renner van TotalEnergies. 'Fietsen vind ik nog steeds fantastisch, dus daar ga ik nog zeker mee door. Maar, op een andere manier.' Terpstra sluit een glansrijke carrière af, waar hij naast de eerder genoemde monumenten ook de E3 Saxo Bank Classic, twee keer Dwars door Vlaanderen en drie Nederlandse titels op de weg op zijn naam schreef.

Eerder dit jaar liet Terpstra al weten dat hij zijn ambities bij moest stellen, nadat hij zijn oude niveau niet meer kon halen. 'Op een gegeven moment is het ook voor mij duidelijk geworden. Als ik de lat te hoog leg voor mezelf in die wedstrijden, dan was het vaak een teleurstelling dat het totaal niet ging, dat ik niet eens in de buurt kwam van mijn ambities. Dat is dan niet leuk en ik heb gewoon mijn ambities bijgesteld. Uiteindelijk heb ik nu meer lol in de wedstrijd.'


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws