Terwijl iedereen praat over Jakobsen vs Philipsen, is Ewan vol vertrouwen: 'Vorm op juiste moment te pakken' Wielrennen
Wielrennen

Terwijl iedereen praat over Jakobsen vs Philipsen, is Ewan vol vertrouwen: 'Vorm op juiste moment te pakken'

Terwijl iedereen praat over Jakobsen vs Philipsen, is Ewan vol vertrouwen: 'Vorm op juiste moment te pakken'

Fabio Jakobsen en Jasper Philipsen staan vol in de spotlights als het om de massasprints gaat in de Tour de France. En reken Wout van Aert er maar bij als het ook om de groene trui gaat. Toch zijn er meer kapers op de kust, waaronder Caleb Ewan, die namens Lotto-Dstny z'n beste benen hoopt te tonen.

De 28-jarige Australiër was dit jaar nog niet al te vaak in hoogvorm. Hij won weliswaar een criterium in Australië en was eind mei nog de sterkste in de Van Merksteijn Fences Classic. Daarnaast was het mager, met tweede plaatsen in de Grote prijs Jean - Pierre Monseré, Ronde van Limburg en Elfstedenronde en een derde plaats in de openingsrit van de Ronde van Hongarije als hoogtepunten.

'I hope to get back on track', zou Ewan vrijdag tijdens een persconferentie meermaals hebben gezegd, tegenover onder meer Sporza. Daarbij is één ritzege niet eens het doel voor de pocket sprinter. 'Hopelijk kan ik in deze Tour enkele ritten winnen. Ik denk dat ik mijn vorm op het juiste moment te pakken heb. Ik voel me goed. Mijn voorbereiding was beter dan vorig jaar. Ik weet wat er toen is misgegaan.'

Lotto-Dstny rekent vol op Ewan

Ewan kwam er vorig jaar in het grote rondewerk niet aan te pas, in zowel de Giro d'Italia als de Tour de France. Dit jaar staat alleen de Tour op z'n planning, dus had hij maanden de tijd om die goed voor te bereiden. 'We hebben vertrouwen in hem en we hebben hem de beste lead-out voor de Tour gegeven', zegt ploegbaas Stéphane Heulot. 'Hij heeft er hard voor gewerkt en zijn waardes zijn goed. Maar een sprint draait om meer, ook om instinct en plaatsing. Hopelijk zien we de echte Caleb zoals wij hem kennen.' Dat belooft wat voor de sprints!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws