Ploeggenoten kregen Groenewegen niet vooraan: 'Niet ten onder gaan zonder te vechten' Wielrennen
Wielrennen

Ploeggenoten kregen Groenewegen niet vooraan: 'Niet ten onder gaan zonder te vechten'

Ploeggenoten kregen Groenewegen niet vooraan: 'Niet ten onder gaan zonder te vechten'

Dylan Groenewegen kwam uiteindelijk niet toe aan sprinten in de eerste etappe van het Critérium du Dauphiné. Ondanks verwoede pogingen van zijn ploeggenoten om hem terug te brengen, kon de achtervolgende groep met de Nederlander niet meer terugkeren om mee te sprinten.

In de Franse rittenkoers zijn dit jaar niet veel ritten opgenomen die op maat van de sprinters gemaakt zijn en daarom had Groenewegen zijn zinnen gezet op de op papier 'makkelijkere' eerste etappe. Daarvoor moest hij echter wel een beklimming op veertig kilometer van de meet goed zien te verteren. Deze bestond uit een inleidend gecategoriseerd deel, om vervolgens nog enkele kilometers na de 'top' verder omhoog te gaan.

Groenewegen moest op het eerste deel van de klim echter al vroeg lossen, waarna zijn ploeggenoten en hij elkaar opzochten in de achtervolging. Bovenop de beklimming hadden Groenewegen en co ongeveer een minuut achterstand, waarna een achtervolging tot aan de finish volgde. Luke Durbridge was een van de mannen die probeerde zijn sprinter weer vooraan te krijgen, maar hij zag de poging van zijn ploeg mislukken.

Durbridge: 'Niet ten onder gaan zonder te vechten'

'Het kon twee kanten opgaan vandaag', vertelt de Australiër na afloop van de rit via de sociale kanalen van Team BikeExchange-Jayco. 'We wilden niet ten onder gaan zonder eerst ervoor te vechten. Ik denk dat het ons misschien was gelukt om het terug te brengen als we op de top van de beklimming tien seconden dichterbij hadden gezeten. We wisten het gat namelijk nog wel te verkleinen tot dertig seconden, maar dat was niet genoeg.'

Nadat bleek dat BikeExchange het ook met de hulp van enkele afgezakte renners niet dicht kreeg, werd de handdoek definitief in de ring gegooid. Groenewegen en zijn ploeggenoten finishten daardoor uiteindelijk op ruim twee en een halve minuut van de uiteindelijke winnaar Wout van Aert.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws