Teunissen (achtste) zat onbedoeld mee in de vlucht: 'Je wil liever iemand anders mee hebben' Wielrennen
Wielrennen

Teunissen (achtste) zat onbedoeld mee in de vlucht: 'Je wil liever iemand anders mee hebben'

Teunissen (achtste) zat onbedoeld mee in de vlucht: 'Je wil liever iemand anders mee hebben'

Mike Teunissen knokte zich vanuit een omvangrijke kopgroep naar de achtste plek in de tweede etappe van de Tour de France. Met twee passages over de steile San Luca was de etappe ook allesbehalve op zijn lijf geschreven. Het was dan ook niet de bedoeling dat ik mee zat in de vlucht, zo vertelde de renner van Intermarché-Wanty na afloop aan de NOS.

'Ik hielp mee met controleren en toen kwam ik ineens mee te zitten. Je wil liever iemand anders mee hebben', verklaart Teunissen zijn aanwezigheid in de ontsnapping. 'Maar ik merkte op de eerste beklimming hier (van de San Luca, red.) dat ik uit een ander vaatje zou moeten tappen. Het is met al die lichte mannen in de kopgroep toch een beetje tegen beter weten in.'

Teunissen: 'Dan is zo'n dag in de vlucht wel een keer leuk'

'Je hoopt dan dat de meeste mannen wat last hebben van de hitte', vervolgt Teunissen. 'Ik denk als ik er dertig seconden voor kan rijden aan het begin van de slotklim, dat het dan anders kan lopen.' Teunissen vertolkt bij Intermarché de rol van lead-out voor Gerben Thijssen en Biniam Girmay. 'We zijn hier vooral voor de sprints, in de overige etappes spelen we een beetje voor spek en bonen mee. Dus dan is zo’n dag in de vlucht wel een keer leuk.'

Maandag krijgen de sprinters in Turijn hun eerste kans. De rit telt onderweg weinig beklimmingen en ze liggen ver van de finish.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws