Teuns is blij dat hij weg is bij Bahrain Victorious: 'Geruchten niet goed voor mijn imago' Wielrennen
Wielrennen

Teuns is blij dat hij weg is bij Bahrain Victorious: 'Geruchten niet goed voor mijn imago'

Teuns is blij dat hij weg is bij Bahrain Victorious: 'Geruchten niet goed voor mijn imago'

Dylan Teuns debuteerde dinsdag in de kleuren van Israel-Premier Tech en dat was best even wennen. De Belg reed afgelopen zomer nog de Tour de France namens Bahrain Victorious, maar kreeg van dat team een vrijbrief om tussentijds over te stappen. Daar maakte hij gretig gebruik van.

Teuns, die dinsdag in de Egmont Cycling Race 47e werd, legt uit dat Israel-Premier Tech hem graag al per 1 augustus wilde hebben, om nog iets te kunnen doen aan de twintigste plaats op de UCI Team Ranking. Die plek betekent aan het einde van dit seizoen degradatie uit de WorldTour. 'Zo kan ik al meteen broodnodige punten sprokkelen. Niet dat ik de situatie in mijn eentje kan rechttrekken, maar ik zal uiteraard wel m’n best doen', vertelt Teuns aan HLN.

Toch is het voor de klimmer wel even wennen. 'Het voelt wel speciaal, zo halfweg het seizoen ineens voor een andere ploeg rijden. Niet alleen het shirt is nieuw, ook de fiets, het personeel,... Ik heb nog heel veel mensen niet ontmoet.' Bovendien was zijn vertrek bij Bahrain 'lastminute', vertelt hij. 'Er was voor de komende twee jaar nog geen concreet voorstel gekomen. Dan weet je dat het tijd is om andere oorden op te zoeken. Bovendien hadden ze nog slechts vijf koersdagen ingepland, dat was pover. Halsoverkop zou ik mijn vertrek niet noemen, maar lastminute was het wel.'

'Geruchten' rond Bahrain zinden Teuns niets

Daar komt nog bij dat Bahrain Victorious tijdens de Tour de France - voor het tweede jaar op rij - werd overvallen door onderzoeken van de politie. De ploeg ligt onder het vergrootglas en dat beviel Teuns niet. 'De geruchten waren zeker niet goed voor mijn imago, maar nu zit ik elders en ben ik hopelijk van die kwaaltjes verlost. Uiteindelijk ben ik er wel in een goede verstandhouding vertrokken. Het sportieve aspect gaf de doorslag.'


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws