De Lie en Campenaerts skippen WK met liefde om WorldTour-status Lotto Soudal te redden Wielrennen
Wielrennen

De Lie en Campenaerts skippen WK met liefde om WorldTour-status Lotto Soudal te redden

De Lie en Campenaerts skippen WK met liefde om WorldTour-status Lotto Soudal te redden

Lotto Soudal is er veel, zo niet alles, aan gelegen om dit seizoen bij de beste achttien WorldTourteams te eindigen op de UCI Team Ranking. De Belgische ploeg zou in dat geval z'n WorldTour-licentie met drie jaar verlengen en dus wordt alle renners gevraagd om in deze weken te presteren. Ook renners die misschien wel hadden gehoopt op een plekje voor het WK in Australië.

Het WK is voor landenteams en dus kun je daar moeilijker punten scoren. Het is de reden dat Lotto Soudal alleen Caleb Ewan toestemming heeft gegeven om in eigen land het WK te rijden. De Australiër wordt in staat geacht om top tien te rijden en zo punten te vergaren. Het Laatste Nieuws meldt dat mannen zoals Arnaud De Lie en Victor Campenaerts niet naar Australië mogen in september. Zij moeten in die maand in Europa belangrijke punten scoren voor hun ploeg. Voor De Lie een omslag, want hij had reeds te horen gekregen dat hij kopman zou zijn bij het WK voor beloften.

De UCI-punten zijn echter belangrijker en omdat het WK in Australië is, zijn ploegen hun renners langer kwijt dan normaal rond een WK. Dat kan Lotto Soudal zich niet veroorloven. De ploeg kiest hierbij voor renners die in staat worden geacht om resultaten te rijden. Zo mogen bijvoorbeeld de Duitse knechten Rudiger Selig en Michael Schwarzmann wel naar het WK, net als Ewan dus. De Lie had met een wereldtitel bij de beloften 200 punten binnen kunnen halen, daar hij in de eendagskoersen in Europa 125 punten per overwinning kan sprokkelen. Tel uit je winst...

De Lie en Campenaerts snappen Lotto Soudal

Bij hoofdrolspelers De Lie en Campenaerts is volledig begrip voor de situatie. In HLN vertelt De Lie dat hij geen moment heeft gebaald van het WK-besluit. 'Het is niet Lotto dat niet wil dat ik naar het WK ga, ik ben het zelf. Oké, in het begin van het seizoen was dat beloften-WK een doel, maar ik wil in de WorldTour blijven. Ga ik naar Australië, dan mis ik vier koersen in eigen land. Een wereldtitel is natuurlijk mooi, maar mocht ik winnen, dan zou ik die trui toch nooit kunnen tonen. Voor mij is dat dus geen extra. Het is beter om een echte belofte mee te nemen. Ik ben dus helemaal niet boos om deze beslissing. Er komen nog WK's genoeg. In mijn hoofd ben ik prof, en de ploeg heeft mij nu nodig', zo klinkt het.

Ook Campenaerts snapt de keuze van zijn ploeg. 'Natuurlijk zou ik graag meegaan naar het WK, maar België kent een weelde aan goede coureurs. Er zijn veel renners die mijn plaats kunnen innemen in de WK-selectie, maar omgekeerd zijn er weinig coureurs die in mijn plaats punten kunnen pakken bij Lotto Soudal. Het is zo overlegd en de reden is duidelijk. Mocht het WK niet in Australië worden gereden, dan was er geen probleem. Maar nu ben je zolang weg terwijl er in België allemaal mooie koersen zijn waar er naast punten ook mooie overwinningen te pakken zijn. We willen heel graag in de WorldTour blijven. Lukt dat, dan zitten we drie jaar op ons gemak. Dan kan ik weer zonder zorgen deel uitmaken van de Belgische selecties.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws