Thomas baalt wel een beetje van INEOS: 'Toen Bernal wegviel, werden Martínez en Yates de leiders' Wielrennen
Wielrennen

Thomas baalt wel een beetje van INEOS: 'Toen Bernal wegviel, werden Martínez en Yates de leiders'

Thomas baalt wel een beetje van INEOS: 'Toen Bernal wegviel, werden Martínez en Yates de leiders'

Geraint Thomas gaat - als alles goed gaat - als derde eindigen in de Tour de France en dat hadden voorafgaand aan de Tour niet velen hem gegeven. Het stoorde de Welshman dat hij al was afgeschreven en dus voelt een podiumplaats in Parijs goed.

'Ik heb er altijd in geloofd, maar er waren niet zoveel mensen die dat ook deden. Ik had een zwaar einde van het vorige seizoen om meerdere redenen, maar ik geloofde er altijd in dat ik nog iets kon betekenen. Aan Jonas Vingegaard en Tadej Pogacar is weinig te doen, maar het is mooi dat ik 'best of the rest' ben in deze Tour', zo vertelt Thomas aan Velonews.

Niet alleen mensen van buitenaf krijgen het verwijt dat ze het vertrouwen in Thomas verloren, ook binnen INEOS Grenadiers voelde de Tourwinnaar van 2018 weinig vertrouwen. Hij verlengde vorig jaar nog wel zijn contract tot het einde van 2023, maar dat ging niet van harte. 'Die contractonderhandelingen, het was wat het was. Het gaat allemaal om de nieuwe generatie. De ploeg geloofde er heus wel in dat ik nog goed kon zijn, maar toen Egan (Bernal, red.) wegviel, werden Dani (Martínez, red.) en Adam (Yates, red.) de leiders in de Tour. Ik was de leadout in de Ronde van Zwitserland, snap je?'

Thomas reed harder dan ooit

Thomas won uiteindelijk het klassement in Zwitserland en legde daar de basis voor een uitstekende Tour. 'Het gaf mij allemaal een impuls, samen met het feit dat ik mijn training een beetje heb aangepast dit jaar. Ik heb een nieuwe coach en houd er een iets ander dieet op na. Uiteindelijk motiveert het als mensen denken dat je vergane glorie bent. Het is fijn dat ik nu goed rijd en erbij zit. Ik heb mijn beste minuut-waarde en beste 20 minuten-waarde gereden in deze Tour.'


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws