Thomas pakte zijn kans in bergrit: 'Had het gevoel dat Primoz niet honderd procent was' Wielrennen
Wielrennen

Thomas pakte zijn kans in bergrit: 'Had het gevoel dat Primoz niet honderd procent was'

Thomas pakte zijn kans in bergrit: 'Had het gevoel dat Primoz niet honderd procent was'

Geraint Thomas is terug in de roze trui na de zestiende etappe van de Giro d'Italia met aankomst op de Monte Bondone. De kopman van INEOS Grenadiers pakte daarbij tijd op zijn grote concurrent Primoz Roglic. Wel moest Thomas de etappe aan João Almeida laten.

En dat stak de man uit Wales wel een beetje. 'Ik had graag de rit gewonnen, maar we moesten wel blijven rijden. Ik kon me geen kat- en muisspel veroorloven, met Roglič achter ons. Almeida won helaas de sprint, maar het is wel mooi om weer het roze te dragen en tijd te pakken', zegt Thomas in het flashinterview.

Inclusief de bonificatie liep Thomas 27 seconden uit op Roglic, waardoor het verschil tussen de twee nu 29 tellen is. Zodoende is Almeida nu de naaste concurrent van Thomas. De Portugees van UAE Team Emirates staat nu op achttien seconden van de INEOS-renner.

Thomas onderschat Almeida alvast niet. 'Almeida was altijd al een grote rivaal. Hij heeft laten zien hoe sterk hij is. Ook zijn ploeg is erg sterk, maar dat is geen verrassing.'

Thomas kent ook tegenvaller met wegvallen Sivakov

De favorieten Almeida, Thomas en Roglic hielden elkaar voor een groot deel van de klim in evenwicht. Nadat Almeida aanviel, controleerde Sepp Kuss voor Roglic, die na een steile bocht een moeilijk moment kende. 'Ik kreeg het gevoel dat Roglic niet honderd procent was', zei Thomas later op de persconferentie over dat moment, waarna hij de kans aangreep om Roglic te lossen.

Het roze en de tijdswinst op Roglic maakten er een positieve dag van voor Thomas, die ook een tegenvaller te incasseren kreeg. Ploegmaat Pavel Sivakov moest door de gevolgen van een eerdere valpartij opgeven. 'Het is duidelijk niet ideaal om een sterke renner als Pavel te verliezen. Hij was een belangrijk onderdeel van de ploeg', aldus Thomas.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws