Thomas verslaat Deense hardrijders in tijdrit Vierdaagse van Duinkerke, Bol keurig vijfde Wielrennen
Wielrennen

Thomas verslaat Deense hardrijders in tijdrit Vierdaagse van Duinkerke, Bol keurig vijfde

Thomas verslaat Deense hardrijders in tijdrit Vierdaagse van Duinkerke, Bol keurig vijfde

Benjamin Thomas heeft de tijdrit van de Vierdaagse van Duinkerke als snelste af weten te werken. De Fransman van Cofidis was een tikkeltje sneller dan de verrassende Niklas Larsen (Uno-X) en Kasper Asgreen (Soudal-Quick Step). Thomas neemt tevens de leiderstrui over van Samuel Leroux (Van Rysel - Roubaix Lille Métropole).

De Vierdaagse van Duinkerke ontpopte zich in de eerste twee dagen als een mooi voorteken voor de toekomst. De jonge Jumbo-Visma-sprinter Olav Kooij won de eerste rit, waarna Groupama-FDJ-toptalent Romain Grégoire iedereen zijn hielen liet zien in etappe twee.

Oudgedienden tonen zich in tijdrit Duinkerke, Bol sterk

In de derde rit mochten de hardrijders hun ding doen, daar er een tijdrit van 15,9 kilometer op de rol stond. De eerste richttijd werd neergezet door Adrien Petit, de man die recent zijn contract verlengde bij Intermarché-Circus-Wanty. Even later dook Chad Haga, in een ver verleden nog tijdritwinnaar in de Giro, daar fiks onder. Ook Maciej Bodnar van TotalEnergies, nog tijdritwinnaar in de Tour, leverde een goede rit af.

We blijven maar doorgaan met ervaren mannen die ooit een tijdrit in een grote ronde wonnen, want Jos van Emden liet namens Jumbo-Visma ook even de snelste tijd noteren. Verrassend genoeg werd die tijd flink verbeterd door de Deen Niklas Larsen, die over een afstand van zestien kilometer een halve minuut sneller was. Mick van Dijke en Jannik Steimle nestelden zich er ook nog tussen.

Rond de klok van half vijf kwamen er enkele kleppers kort na elkaar. Kasper Asgreen reed namens Soudal Quick-Step een goede tijdrit, maar het was baanrenner Benjamin Thomas die namens Cofidis iedereen de maat nam. Aan de finish was hij negen tellen sneller dan Larsen.

Na Thomas was het vooral aan de meer punchy types, die in de eerste twee dagen een goed klassement neer konden zetten. Eerst kwam echter een sterke Cees Bol (Astana Qazaqstan Team) over de meet. De Nederlander zou de vijfde tijd neerzetten. De top drie van het klassement kon Thomas uiteindelijk niet meer uitdagen. Leroux, Kooij en Grégoire kwamen er niet aan te pas en gaven allen ongeveer een halve minuut toe. Thomas gaat daardoor als leider de laatste drie etappes in.

Uitslag etappe 3 Vierdaagse van Duinkerke 2023

Results powered by FirstCycling.com

Place comments

666

0 Comments

More comments

You are currently seeing only the comments you are notified about, if you want to see all comments from this post, click the button below.

Show all comments

more news