Thomas ziet Ganna graag roze pakken, maar: 'Hij moet opletten voor little bastard Remco' Wielrennen
Wielrennen

Thomas ziet Ganna graag roze pakken, maar: 'Hij moet opletten voor little bastard Remco'

Thomas ziet Ganna graag roze pakken, maar: 'Hij moet opletten voor little bastard Remco'

INEOS Grenadiers maakte maandag de ploeg voor de aankomende Giro d'Italia bekend. Tao Geoghegan Hart en Geraint Thomas werden aangeschreven als de kopmannen, al twijfelt die laatste voor aanvang van de ronde nog aan zijn vorm. In zijn eigen podcast Watts Occuring laat hij zijn licht schijnen over de Giro.

De Ronde van Italië gaat zaterdag van start met een 18 kilometer lange tijdrit, waar Filippo Ganna namens INEOS Grenadiers voor de zege kan gaan. 'Dat parcours is echt op zijn lijf geschreven, zo'n lang vlak stuk langs de kust. Dat moet wel iets voor hem zijn. Al is het wel opletten voor little bastard Remco. Hij is slank, kan aero rijden en heeft veel power', zet Thomas uiteen.

Hij hoopt - ondanks zijn eigen klassementsaspiraties - wel vurig op een overwinning van Ganna. 'Het is altijd leuk om direct te winnen en de trui te dragen. Ook al moet je een dagje op kop rijden, maar dat hebben we in bijvoorbeeld de Tour of the Alps ook vijf dagen gedaan. Dat lukt je dan ook 21 dagen', zegt de Welshman.

Thomas: 'Het is met vallen en opstaan geweest'

Over zijn eigen vorm is Thomas niet helemaal zeker. 'Ik heb geen ideale voorbereiding gehad, laat ik het zo zeggen. Het is een beetje met vallen en opstaan geweest, al sinds december. Op het moment ben ik op de goede weg na zes goede weken met Catalonië, trainingskampen en Tour of the Alps, maar ik zal niet 100% aan de start verschijnen. Ik hoop dat ik er gedurende de ronde een beetje in kan komen.'

De winnaar van de Tour in 2019 spreekt vol lof over zijn ploeggenoten. 'Tao is aan een geweldig jaar bezig en hij heeft de koers eerder gewonnen, dus ik durf wel te zeggen dat hij aan zijn beste jaar ooit bezig is. Daarnaast hebben we Pavel Sivakov en Thymen Arensman. Thymen is vorig jaar zesde geworden in de Vuelta, maar nog altijd erg jong. Hij is 23 en dat kun je nog zien, maar Thymen is een geweldige toevoeging voor de ploeg. Pavel is ook weer terug, nadat hij enkele jaren wat te gestrest leek.'

'Laurens De Plus lijkt eveneens weer in vorm, hij is een geweldige kerel om erbij te hebben. Ook aan de eettafel', vervolgt Thomas, die de podcast voor de vorm met ploegmaat Ben Swift opnam in plaats van Luke Rowe. 'Jongens als Ben, maar ook Salvatore Puccio, heb je gewoon nodig. Ze zijn constant en geven altijd alles', zegt Thomas, waarop Swift aanvult dat hij zichzelf voor deze Giro absoluut niet als sprinter ziet.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws