Thymen Arensman komt net te kort voor etappewinst in Valencia: 'Ik was compleet naar de klote' Wielrennen
Wielrennen

Thymen Arensman komt net te kort voor etappewinst in Valencia: 'Ik was compleet naar de klote'

Thymen Arensman komt net te kort voor etappewinst in Valencia: 'Ik was compleet naar de klote'

Bijna kon Thymen Arensman weer een profoverwinning bij schrijven. De sterke Nederlander ontsnapte in de laatste kilometers van de vijfde etappe van de Ronde van Valencia, kreeg Rui Costa van Intermarché-Circus-Wanty met zich mee en kon de sprint bijna winnen. Bijna, want de rappe Portugees was de coureur van INEOS-Grenadiers te snel af.

Over de sprint à deux is Arensman dan ook duidelijk: 'Ik was allang blij dat ik naast hem kon komen in de sprint. Ik had niet meer de punch om de sprint te winnen, maar dat is tegen Rui Costa denk ik geen schande.' Arensman had zich namelijk al helemaal leeg gereden in dienst van zijn kopman Tao Geoghegan Hart. 'Ik was al helemaal naar de klote.'

De reden: Arensman moest van zijn ploeg het tempo in de eerste groep hoog houden, om zo de kansen van Geoghegan Hart te doen stijgen. In de achtervolgende groep zaten namelijk een aantal rappere mannen. 'Ik moest gewoon zorgen dat de snelheid in de groep hoog bleef, zodat de tweede groep achter ons zou blijven. Dat was alles wat ik kon doen', analyseerde Arensman in het flashinterview.

Weer cijfert Arensman zich weg

Halverwege deze korte etappe barstte de bom in het peloton. Waar sommige sprinters achteraan moesten lossen, kozen Arensman en consorten de aanval. 'We wisten dat de klim lastig was en dat het daar hard zou gaan. We waren goed voorbereid en het team deed uitstekend werk. We zaten in een goede positie. Tao en ik konden mee met de beste klimmers. En net als gisteren offerde ik me volledig op voor Tao, want hij is super sterk.'

Uiteindelijk kwam de Gelderlander zelf in een winnende positie. 'Het is dan jammer dat ik het niet kan afmaken, maar om Rui Costa te kunnen kloppen in zo een race en sprint, dat is moeilijk. Maar ik heb mijn best gedaan. Ik wilde natuurlijk het team een overwinning geven, maar ik denk dat we een sterke etappekoers hadden. Daar kunnen we trots op zijn', sloot Arensman zijn reactie af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws