Tietema na helse en eenzame tocht als laatste binnen in Roubaix: 'Afstappen was geen optie' Wielrennen
Wielrennen

Tietema na helse en eenzame tocht als laatste binnen in Roubaix: 'Afstappen was geen optie'

Tietema na helse en eenzame tocht als laatste binnen in Roubaix: 'Afstappen was geen optie'

Je debuut in de WorldTour maken in Parijs-Roubaix. Toe maar. Het was het lot van Bas Tietema. De wielrenner van Bingoal-Pauwels Sauces WB stond voor de herculische opdracht om in de Hel van het Noorden voor het eerst een WorldTour-koers te rijden. Het resultaat: Hij kwam als laatste binnen, een uur achter winnaar Dylan van Baarle. Maar gezien zijn traject is dat al een enorme prestatie.

Na de koers staat hij vrijwel direct de pers te woord. Enigszins in mineur, met hangende schouders. 'Geëmotioneerd en vermoeid', zo vat hij het zelf samen tegen Cycling Pro Net. 'Ik had gehoopt het een stuk beter te doen dan dit. Maar de eerste drie uur van de wedstrijd waren al vol gas, eerst met proberen in een vroege vlucht te komen en vervolgens met de waaiers. Ik zat met de favorieten in de tweede groep. Dat was nog wel okay', zegt hij.

Eenmaal op de kasseien ging het voor Tietema snel minder. 'Ik kwam wat in de problemen, maar zat nog in een groep. Maar één voor één stapten die jongens af. Voor mij was dat geen optie dus ik heb vanaf het Bos van Wallers ongeveer alleen gereden. Uitrijden was het beste wat ik ervan kon maken. Tuurlijk kom ik van ver, maar ik had gehoopt het iets beter te doen dan dit. Hoeveel lag ik achter de winnaar?' Toen hij hoorde dat Van Baarle een uur eerder als winnaar de streep passeerde. Zuchtte Tietema even. 'Dat is wel veel.'

Eenmaal alleen is de tocht richting Roubaix niet prettig. Er rijden niet tot weinig volgwagens en motoren bij je in de buurt. 'Ik wist dat ik niet lek moest rijden. Dan zat mijn Roubaix erop. En toen ik op Camphin-en-Pévèle reed hoorde ik opeens een hard geluid en ging de spray, ik rijd tubeless, weg uit mijn band. Ik hoopte toch dat ik nog door kon. Gelukkig heb ik de finish kunnen halen. Ik moest ook nog stoppen voor de trein. Momenteel ben ik niet heel tevreden met mijn prestatie. Misschien morgen wel.'

10 claps
7 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws