🎥 Thijs Zonneveld rechtstreeks getuige van bijna-doodincident van Merlier, die strandkoers Bredene wel wint Wielrennen
Wielrennen

🎥 Thijs Zonneveld rechtstreeks getuige van bijna-doodincident van Merlier, die strandkoers Bredene wel wint

🎥 Thijs Zonneveld rechtstreeks getuige van bijna-doodincident van Merlier, die strandkoers Bredene wel wint

Tim Merlier heeft zondagmiddag opnieuw een strandrace gewonnen. In het Belgische badstadje Bredene soleerde de 31-jarige spurter naar de zege, maar dat ging niet zonder slag of stoot. Merlier knalde in een bocht namelijk bijna op een een quad die nietsvermoedend voorbijreed. De Nederlanders Thijs Zonneveld en Jasper Ockeloen werden tweede en derde.

In de sneeuw stonden ook andere ploegmaats en profs van het wielerpeloton aan de start. Zo tekenden ook teamgenoten Yves Lampart, Tim Declercq, Bert van Lerberghe, Jordi Warlop en Warre Vangheluwe en wielerprofs Jonas Rickaert (Alpecin-Deceuninck) en Timothy Dupont (Tarteletto-Isorex) present. Bij elke ronde moesten de renners over verschillende strandhoofden en om de wedstrijd in goede banen te leiden waren ook de lokale politie, enkele Rang Rovers en quads aanwezig.

Merlier kwam in hoge snelheid aan bij een bocht vlak voor de finish en moest vol in de remmen, toen een vrijwilliger op een quad voorbijreed. De sprinter van Soudal-Quick Step moest door het plotselinge voorval van de fiets en liep zo met de fiets aan de hand over de streep. De Nederlandse analist Thijs Zonneveld was rechtstreekse getuige van het incident en zag Merlier al lopend binnenkomen.

De tekst gaat verder onder de posts.

Ook drie weken geleden nam Merlier samen met zijn ploegmaats deel aan een Beach Race. Toen won de Belg in de Panne voor Daan van Sintmaartensdijk en Tim Declercq. Bij de vrouwen ging de zege naar een ex-profwielrenster. Grace Verbeke, oud-winnares van de Ronde van Vlaanderen, won voor Valerie Demey en Julie Hendrickx.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws