Ex-winnaar Poels als knecht van Teuns en Mohoric naar Luik-Bastenaken-Luik Wielrennen
Wielrennen

Ex-winnaar Poels als knecht van Teuns en Mohoric naar Luik-Bastenaken-Luik

Ex-winnaar Poels als knecht van Teuns en Mohoric naar Luik-Bastenaken-Luik

Wout Poels zal deze zondag niet als kopman van een ijzersterk Bahrain Victorious uitgespeeld worden in Luik-Bastenaken-Luik. Waalse Pijl-winnaar Dylan Teuns en Milaan-Sanremo-laureaat Matej Mohoric worden uitgespeeld als kopmannen, terwijl Jack Haig een beschermde rol krijgt.

De knechten die deze mannen meekrijgen zijn niet mild: naast Poels als ex-winnaar van La Doyenne worden ook Mikel Landa, Damiano Caruso en Luis León Sánchez naar voren geschoven als helpers. Een karrenvracht aan ervaring en kwaliteit in een wedstrijd als Luik-Bastenaken-Luik.

Teuns heeft veel vertrouwen geput uit zijn zege in de Waalse Pijl, zo laat hij weten in het persbericht. 'Het heeft me extra motivatie gegeven. Ik heb nog steeds goede benen en zou in staat moeten zijn om in Luik te arriveren voor een sprint met een select groepje', aldus de Belg.

Bahrain Victorious met 'premium line-up'

Ploegleider Gorazd Stangelj heeft vertrouwen in zijn mannen en spreekt van een 'premium line-up'. 'We hebben met Dylan en Matej twee kampioenen en een extra troef in Haig. Vanaf het begin van de klassiekers hebben we al laten zien dat we constant strijden om de voorste noteringen en we gaan in Luik van start met hoge verwachtingen.'

'Onze nummer één leider zal Dylan zijn, na zijn geweldige prestatie in de Waalse Pijl. Wel bereiden we ons voor op twee racescenario's: de finale is wat veranderd en we willen meerdere van onze jongens vooraan zien in de finale. De koers zal naar alle waarschijnlijkheid beslist worden op de Roche-aux-Facons, waarna normaal gesproken een klein groepje naar de finish gaat rijden', sluit Stangelj af.

Selectie Bahrain Victorious Luik-Bastenaken-Luik 2022

Wout Poels
Dylan Teuns
Matej Mohoric
Mikel Landa
Damiano Caruso
Luis León Sánchez
Jack Haig


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws