Tóch geen Philipsen aan zijde Van der Poel in Amstel Gold Race: Alpecin-Deceuninck legt uit waarom Wielrennen
Wielrennen

Tóch geen Philipsen aan zijde Van der Poel in Amstel Gold Race: Alpecin-Deceuninck legt uit waarom

Tóch geen Philipsen aan zijde Van der Poel in Amstel Gold Race: Alpecin-Deceuninck legt uit waarom

Mathieu van der Poel kent zijn zes ploeggenoten voor de Amstel Gold Race. De Nederlander, die als topfavoriet zal vertrekken in Maastricht, rekent in de Limburgse klassieker op onder meer Quinten Hermans, Axel Laurance, Gianni Vermeersch en Soren Kragh Andersen. Jasper Philipsen zal de wedstrijd toch overslaan namens Alpecin-Deceuninck.

De Amstel Gold Race stond er oorspronkelijk wel op voor Philipsen, maar is dus toch geschrapt. 'Na een fantastisch voorjaar met overwinningen in Milaan-Sanremo en de Classic Brugge-De Panne en podiumplaatsen in Parijs-Roubaix en de Scheldeprijs krijgt Jasper wat welverdiende rust. Nadien zal hij toewerken na de Tour de France, zijn tweede grote hoofddoel van dit jaar', laat Alpecin-Deceuninck weten.

Voor Van der Poel zal het weinig uitmaken, daar hij nog altijd kan vertrouwen op een ijzersterke formatie. Oscar Riesebeek is er na zijn geweldige werk in onder meer de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix opnieuw bij in de Amstel Gold Race, waar ook Vermeersch weer van de partij is. De Belg was zowel in de Ronde als Roubaix cruciaal in de achtergrond, als waakhond van kopman Van der Poel.

Hermans, Laurance en Kragh Andersen toonden in de Brabantse Pijl ook al hun vorm en kunnen op de Limburgse heuvels doorgaans ook lang mee. Dat geldt eveneens voor Xandro Meurisse, een renner die over het algemeen ook garant staat voor de juiste ondersteuning.

Van der Poel won de Amstel Gold Race tot dusver één keer, in 2019. Destijds zorgde hij voor een daverende finale, waarbij hij in de achtergrond groepje voor groepje in zijn uppie opraapte en het vervolgens afmaakte in de spurt. In 2022 werd hij nog eens vierde in de wedstrijd in eigen land, waar hij donderdag nog eens het parcours verkende voor de zekerheid.

Selectie Alpecin-Deceuninck Amstel Gold Race 2024

Mathieu van der Poel
Oscar Riesebeek

Xandro Meurisse
Quinten Hermans
Gianni Vermeersch

Soren Kragh Andersen
Axel Laurance

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws