Toch nog niet naar Parijs: Van der Poel zet kopgroep op poten, maar stapt later uit koers Wielrennen
Wielrennen

Toch nog niet naar Parijs: Van der Poel zet kopgroep op poten, maar stapt later uit koers

Toch nog niet naar Parijs: Van der Poel zet kopgroep op poten, maar stapt later uit koers

Mathieu van der Poel leek er beter en beter in te komen deze Tour de France en de Nederlander van Alpecin-Deceuninck zette dat woensdag in de elfde etappe kracht bij door vanuit de start weg te rijden. Hij zette daarmee een kopgroep van twintig op poten, maar kon op de eerste klim van de dag niet lang mee. Niet veel later stapte hij af.

Van der Poel en de Tour de France, het was in 2022 nog geen al te goed huwelijk. Op de openingsdag reed hij nog een prima tijdrit, al was hij daar zelf niet tevreden mee. In de dagen erna lagen er meerdere kansen voor de kopman, maar hij had de benen niet en had daar ook geen redenen voor.

Na de tweede rustdag gaf Van der Poel aan dat hij Parijs wil halen, ook als dat zonder resultaat is. Dat resultaat kwam er woensdag alvast niet. Van der Poel ging op pad met Wout van Aert, maar waar de groene trui ogenschijnlijk makkelijk standhield op de Lacets de Montvernier, daar wapperde Van der Poel eraf. Het bleek zijn laatste wapenfeit, want op de klim van de Télégraphe gaf hij op.

Video: Laatste wapenfeit Van der Poel, die lost uit de kopgroep

Place comments

666

0 Comments

More comments

You are currently seeing only the comments you are notified about, if you want to see all comments from this post, click the button below.

Show all comments

more news