Lefevere noemt 2024 als Tourdebuut Evenepoel: 'Zou hem graag nog keer in de Giro zien' Wielrennen
Wielrennen

Lefevere noemt 2024 als Tourdebuut Evenepoel: 'Zou hem graag nog keer in de Giro zien'

Lefevere noemt 2024 als Tourdebuut Evenepoel: 'Zou hem graag nog keer in de Giro zien'

Patrick Lefevere sorteert voor op een Tourdebuut van Remco Evenepoel in 2024. In gesprek met DH geeft de ploegbaas van Quick Step-Alpha Vinyl aan dat hij niet te snel wil gaan met zijn pupil, die tot dusverre nooit een grote ronde uitreed.

Evenepoel reed in 2021 de Giro d'Italia, maar gaf daar vroegtijdig op. Dit seizoen is de Vuelta a España het plan. 'Vorig jaar hebben we de fout gemaakt Remco naar de Giro d'Italia te sturen. Het was te vroeg. Ik wil niet meer zo'n fout maken. Daarom hebben we hem dit jaar nog niet naar de Tour de France gestuurd', aldus Lefevere.

Het vertrouwen in de jonge Belg blijft groot. Lefevere wijst naar Chris Froome, die volgens hem ook enkele grote rondes nodig had om top te zijn. 'Ik ben een geduldig mens en Remco is pas 22 jaar oud. Het doel in de Vuelta zal zijn om te zien waartoe hij in staat is wat betreft het algemeen klassement. Anders zou het geen zin hebben om Remco een renner voor de Tour te noemen. Je kunt niet leren zonder te proberen.'

Evenepoel via de Vuelta en Giro naar de Tour?

In Spanje liggen explosieve klimmetjes, doorgaans niet de kwaliteit van Evenepoel. 'Het is waar dat de Spaanse beklimmingen geen geschenk voor hem zijn, maar misschien kan hij in andere etappes schitteren. Er zijn ook tijdritten.' Over de Tour is Lefevere voorzichtig. 'Ik zou hem graag nog een keer in de Giro zien voordat hij in 2024 de Tour ontdekt. ​​Maar goed, misschien verander ik nog van gedacht. Alleen dwazen veranderen niet van gedacht.'


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws