Matthews en Laporte sluiten na WK-podium seizoen af in Parijs-Tours, ook Kooij en Teunissen present Wielrennen
Wielrennen

Matthews en Laporte sluiten na WK-podium seizoen af in Parijs-Tours, ook Kooij en Teunissen present

Matthews en Laporte sluiten na WK-podium seizoen af in Parijs-Tours, ook Kooij en Teunissen present

Parijs-Tours kan dit seizoen rekenen op een ijzersterke deelnemerslijst. De organisatie claimt in een persbericht dat onder meer Michael Matthews en Christophe Laporte starten, de nummers twee en drie van het WK in Australië. Ook Olav Kooij en Mike Teunissen zijn van de partij.

Jumbo-Visma kan daarmee rekenen op een sterke ploeg, maar de Nederlandse ploeg komt niet als enige met een team vol kwaliteit naar de Franse eendagskoers. Op 9 oktober kunnen we ook genieten van onder meer titelverdediger Arnaud Démare (Groupama), Arnaud De Lie (Lotto Soudal), Jasper Philipsen (Alpecin-Deceuninck), Michal Kwiatkowski (INEOS), Taco van der Hoorn (Intermarché), Matteo Trentin (UAE) en Alberto Bettiol (EF). Philippe Gilbert rijdt namens Lotto Soudal zijn laatste koers als prof.

Sprint of vluchters op gravelwegen in Frankrijk?

Parijs-Tours is traditioneel een wedstrijd om naar uit te kijken in de laatste weken van het seizoen. Met z'n gravelwegen in de finale is het vaak spektakel. Toch wonnen met Démare, Trentin en Fernando Gaviria de laatste jaren ook regelmatig sprinters. De omstandigheden zullen op 9 oktober - een dag na de Ronde van Lombardije - belangrijk worden voor het koersverloop.

Place comments

666

0 Comments

More comments

You are currently seeing only the comments you are notified about, if you want to see all comments from this post, click the button below.

Show all comments

more news