Tolhoek na tweede plek achter López: 'Mag een teamprestatie genoemd worden' Wielrennen
Wielrennen

Tolhoek na tweede plek achter López: 'Mag een teamprestatie genoemd worden'

Tolhoek na tweede plek achter López: 'Mag een teamprestatie genoemd worden'

Antwan Tolhoek finishte donderdag in het spoor van Miguel Ángel López als tweede in de koninginnenrit van de Ruta del Sol. 'De prestatie van vandaag mag een teamprestatie genoemd worden.'

'Een prima dag vandaag', begint Tolhoek op de ploegsite zijn verhaal. 'Net als in de afgelopen dagen ben ik heel blij met de manier waarop de ploeg heeft gereden. We zijn zonder absolute kopman gestart aan deze wedstrijd. Door de prestaties van de afgelopen dagen is het kopmanschap nu een beetje bij mij terecht gekomen. Terwijl de jongens alle vrijheid hebben om voor hun eigen kansen te rijden, helpen ze mij toch telkens weer. Het is mede door de ploeg dat ik hier een superdag beleef. De prestatie van vandaag mag een teamprestatie genoemd worden', aldus de Zeeuw.

Op de voorlaatste klim kon Tolhoek knap mee toen López zijn duivels ontbond. Richting de finish bleek de Colombiaanse klimmer echter net wat sterker. 'López was vandaag nog iets beter dan ik. Ik wist dat hij me zou counteren als ik zou aanvallen. Daarmee zou ik mijn eigen graf graven. Desalniettemin ben ik er in blijven geloven tot de laatste meters. Helaas werd in de sprint al snel duidelijk dat hij sterker was dan ik. De komende dagen zullen in het teken staan van het klassement', blikt de nummer twee van het tussentijdse klassement vooruit.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws