Tom Veelers keert terug als ploegleider en wordt onder andere coach van Bert-Jan Lindeman Wielrennen
Wielrennen

Tom Veelers keert terug als ploegleider en wordt onder andere coach van Bert-Jan Lindeman

Tom Veelers keert terug als ploegleider en wordt onder andere coach van Bert-Jan Lindeman

VolkerWessels Cycling Team heeft zich versterkt met de diensten van Tom Veelers. De 37-jarige Nederlander wordt ploegleider bij de Nederlandse continentale ploeg en hoopt middels 'teamspel' de ploeg naar een hoger niveau te brengen.

Veelers kwam in 2005 terecht bij de continentale ploeg van Rabobank en maakte in 2008 de overstap naar Skil-Shimano. Bij die ploeg bleef hij tot het eind van zijn carrière, voordat hij in 2016 definitief een eind maakte aan zijn profcarrière. Daarna ging het team verder als Team Sunweb, waar Veelers twee jaar actief was als coach. Een verkeerde balans tussen werk en privé zorgde ervoor dat hij besloot te stoppen. Nu is hij onder andere werkzaam bij de KNWU en stapt hij bij VolkerWessels Cycling Team in een nieuw avontuur als ploegleider. De ploeg kent zestien Nederlanders en een Brit en maakte donderdag nog de komst van Bert-Jan Lindeman bekend.

Veelers is blij dat hij weer als ploegleider aan de slag kan en hoopt zijn ervaring als wielrennen te gebruiken richting zijn renners. 'Het is mooi dat ik de mogelijkheid krijg om als ploegleider bij dit team te komen. In mijn tijd als wielrenner heb ik erg veel gehad aan een teamspel. Hiermee hoop ik mijn visie over te dragen aan de renners. Zo kunnen wij echt bezig gaan met het team en bijvoorbeeld de sprint.' Veelers stond zelf bekend als een snelle man, maar reed vooral in dienst van sprintkanonnen als Marcel Kittel en John Degenkolb. Samen met hen vierde hij verschillende overwinningen in de Tour de France.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws