Toptalent Kévin Vauquelin blijft voorlopig langs de kant met heupproblemen Wielrennen
Wielrennen

Toptalent Kévin Vauquelin blijft voorlopig langs de kant met heupproblemen

Toptalent Kévin Vauquelin blijft voorlopig langs de kant met heupproblemen

Kévin Vauquelin blijft voorlopig langs de kant met heupproblemen. Dat meldt zijn ploeg, Arkéa-Samsic, in een update.

De 22-jarige Fransman kampt met heupproblemen sinds de Ronde van Romandië eind april. Toen moest Vauquelin de strijd in de tweede etappe staken. Het was een tegenvaller voor de coureur, die een sterk voorjaar kende. Zo schreef hij zowel de Tour du Var als de Tour du Jura op zijn naam.

Volgens Arkéa is Vauquelin wel 'aan de betere hand, maar zijn er nog verschillende revalidatiesessies vereist.' Om die reden kan nog geen terugkeer in koers worden gepland. Vauquelin zal normaal gesproken dit jaar met de Vuelta a España zijn debuut maken in een grote ronde.

Capiot opnieuw geopereerd aan knie

De andere renner die bij de Franse ploeg in de lappenmand zit is de Belg Amaury Capiot. De renner kwam door knieklachten dit seizoen nog niet in actie. Nadat hij in maart werd geopereerd aan zijn rechterknie, is hij woensdag geopereerd aan zijn rechterknie. Over de duur van zijn revalidatie zal Arkéa op een later moment terugkomen. Capiot zegevierde vorig jaar nog in de Franse opener Grand Prix la Marseillaise.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws