TotalEnergies met Latour en Boasson Hagen aan start Tour de France Wielrennen
Wielrennen

TotalEnergies met Latour en Boasson Hagen aan start Tour de France

TotalEnergies met Latour en Boasson Hagen aan start Tour de France

Team TotalEnergies heeft de selectie voor de Tour de France bekendgemaakt. Het team dat tot voor kort de naam 'Total Direct Energie' droeg, neemt onder anderen Pierre Latour, Anthony Turgis en Edvald Boasson Hagen mee naar Frankrijk.

Team TotalEnergies staat aan de start van de Tour de France met ambities voor etappezeges. In hun ploeg is Boasson Hagen de man die een snel eindschot heeft en daardoor in moeilijke sprints misschien iets kan betekenen. De renner uit Noorwegen was een groot vraagteken in aanloop naar de Tour, doordat hij bij een valpartij een kniekwestuur opliep. Hij is echter fit genoeg bevonden en mag dus starten zaterdag.

De Franse formatie neemt verder een aantal renners mee die ambities hebben vanuit de aanval. Turgis staat bekend als een man van de klassiekers maar rijdt voor het vierde jaar op rij de Tour de France voor TotalEnergies, terwijl Julien Simon een man is met een sterke punch. De bekendste naam van de ploeg is echter Latour, die dit jaar nog een rit wist te winnen in de Vuelta Asturias.

Selectie Team TotalEnergies Tour de France 2021

Pierre Latour
Anthony Turgis
Victor De La Parte
Cristian Rodriquez
Edvald Boasson Hagen
Julien Simon
Fabien Doubey
Jeremy Chabot


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws