Bennett ontbreekt in Tourselectie Deceuninck, Cavendish neemt plek in Wielrennen
Wielrennen

Bennett ontbreekt in Tourselectie Deceuninck, Cavendish neemt plek in

Bennett ontbreekt in Tourselectie Deceuninck, Cavendish neemt plek in

Sam Bennett is tóch niet op tijd klaar voor de Tour de France. Deceuninck-Quick-Step laat de Ierse sprinter buiten de selectie. Mark Cavendish is daarentegen wel van de partij. Julian Alaphilippe is zoals verwacht de kopman.

'Ik ben ontzettend teleurgesteld dat ik mijn groene trui dit jaar niet kan verdedigen. Ik had te maken met een klein incident op de training een paar weken geleden, waar ik mijn knie bezeerde. Het had een impact op mijn trainingen, waardoor ik niet op tijd fit kan zijn voor de grootste wielerwedstrijd ter wereld’, treurt Bennett in het persbericht op de website van de ploeg. ‘De Tour verdient me alleen in mijn beste staat en ik zou mezelf en mijn team onrecht aandoen om te gaan racen met mijn huidige conditie.’

Door de blessure van Bennett werd er eerder al openlijk gesproken over de mogelijkheid om Cavendish mee te nemen naar la Grande Boucle, maar op basis van de eerdere berichten leek dit geen denkbaar scenario meer. Cavendish is dan ook blij verrast met de mogelijkheid om tóch naar de Tour de France te gaan, al beaamt hij ook hoe vervelend het is voor zijn Ierse collega. 'Alles wat ik ga doen, is deze kans met beide handen aangrijpen', stelt hij.

Cavendish kan bij de ploeg van Lefevere rekenen op meer dan uitstekende ondersteuning op het vlakke. Onder meer Michael Mørkøv en Davide Ballerini zijn namelijk ook van de partij. Alaphilippe is de boogde kopman van het stel, dat vervolledigd wordt door Kasper Asgreen, Mattia Cattaneo, Tim Declercq en Dries Devenyns.

Selectie Deceuninck-Quick-Step voor Tour de France 2021

Julian Alaphilippe
Kasper Asgreen
Davide Ballerini
Mattia Cattaneo
Mark Cavendish
Tim Declercq
Dries Devenyns
Michael Mørkøv


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws