TotalEnergies trekt met vrijbuitersploeg naar Tour de France: Peter Sagan voornaamste speerpunt Wielrennen
Wielrennen

TotalEnergies trekt met vrijbuitersploeg naar Tour de France: Peter Sagan voornaamste speerpunt

TotalEnergies trekt met vrijbuitersploeg naar Tour de France: Peter Sagan voornaamste speerpunt

TotalEnergies heeft middels een bericht op Twitter de achtkoppige selectie voor de Tour de France de wereld in geslingerd. De Franse ProTour-formatie trekt met zevenvoudig groene trui-winnaar Peter Sagan als kopman naar de 'thuiswedstrijd'.

Het octet is een beetje een allegaartje, daar de withemden op verschillende gebieden met outsiders komen aanzetten. Sagan lijkt in zijn laatste Tour de France ooit de voornaamste gegadigde om een succesje uit het vuur te slepen. De drievoudig wereldkampioen liet recentelijk nog optekenen dat hij niet bijster veel zin meer heeft in 'La Grande Boucle', maar dat hij zich in zijn laatste deelname alleszins nog zou willen mengen in de sprintdebatten. 'Misschien kan ik nog wel wat forceren in het puntenklassement. Een achtste groene trui is niet onmogelijk, maar met die nieuwe generatie renners gaat het zeker niet makkelijk zijn', klonk het uit de mond van 'Peto'.

Met het oog op de bergetappes is het vooral uitkijken naar wat Steff Cras, Valentin Ferron, Mathieu Burgaudeau en Pierre Latour laten zien. De drie thuisrijders behoren niet direct tot de absolute favorieten in vluchters- en overgangsritten, maar op een goede dag moeten zij zeker kunnen meedoen om de overwinning. Latour liet zich vooral in de openingsmaanden van dit kalenderjaar goed van voren zien. Ferron wist op zijn beurt op knappe wijze Parijs-Camembert te winnen, terwijl Buraugeaus seizoen vooral als een aaneenschakeling van ereplaatsen gekarakteriseerd kan worden. Crass liet eind april zien over goede klimmersbenen te beschikken in de Vuelta Asturias Julio Alvarez Mendo, al is het in de Tour natuurlijk nog maar even afwachten.

Ook Sagans kameraad Daniel Oss is van de partij. Naar alle waarschijnlijkheid zal hij in de vlakke ritten als wegkapitein fungeren, evenals Edvald Boasson Hagen. Voor Anthony Turgis geldt in principe hetzelfde, al lijkt de 29-jarige heuvelrenner ook zo nu en dan voor eigen kans te mogen rijden. Het is niet onaannemelijk dat hij zich richt op de ietwat selectievere (vluchters)ritten.

Selectie TotalEnergies Tour de France 2023

Peter Sagan
Mathieu Burgaudeau
Edvald Boasson Hagen
Steff Cras
Valentin Ferron
Pierre Latour
Daniel Oss
Anthony Turgis

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws