Tour de Dumoulin stopt: 'Bij dit soort nieuws gaat vreugde en verdriet hand in hand' Wielrennen
Wielrennen

Tour de Dumoulin stopt: 'Bij dit soort nieuws gaat vreugde en verdriet hand in hand'

Tour de Dumoulin stopt: 'Bij dit soort nieuws gaat vreugde en verdriet hand in hand'

De Tour de Dumoulin stopt ermee. Tom Dumoulin en de rest van de organisatie hebben besloten dat er na 2022 geen nieuwe editie meer wordt georganiseerd. 'Het doel was om de jeugd te inspireren om meer te sporten en volwassenen uit te dagen op een van de routes door het prachtige Limburgse landschap', zo is te lezen op de website van de organisatie.

De organisatie blikt terug op de drie vorige edities. 'De afgelopen jaren hebben wij met groot plezier, passie en toewijding drie mooie (en regenachtige) edities van Tour de Dumoulin georganiseerd. Het doel was om de jeugd te inspireren om meer te sporten en volwassenen uit te dagen op een van de routes door het prachtige Limburgse landschap.' De eerste Tour de Dumoulin werd in 2019 georganiseerd. In 2020 ging het evenement niet door vanwege covid-19, maar in 2021 en -22 kon het opnieuw georganiseerd worden.

De edities werden gekenmerkt door blije gezichten, aldus de organisatie. 'Wij zagen veel lachende kinderen tijdens de persconferentie, fanatiekelingen bij de Dikke Banden Race, aanmoedigende familie langs de kant, ploeterende gezichten op de genadeloze bergen die Tom uitkoos, trotse fietsers die over de finish kwamen en veel voldane deelnemers met een pastamaaltijd in het wielerdorp.'

Tour de Dumoulin stopt door 'samenkomst van omstandigheden'

In een verklaring op de website geeft Stichting Tour de Dumoulin aan dat het evenement in 2023 door een 'samenkomst van omstandigheden' niet door kan gaan. 'Door verschillende redenen en een samenkomst van omstandigheden hebben wij besloten dat afgelopen editie de laatste editie was. We weten nooit wat de toekomst brengt, maar voorlopig sluiten wij hierbij het hoofdstuk "Tour de Dumoulin". Bij dit soort nieuws gaat vreugde en verdriet hand in hand, maar bij ons overheerst het gevoel van trots. We zijn erg blij dat wij zoveel kinderen en volwassenen hebben mogen laten genieten van de sport: wielrennen.'

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws