Trainer tevreden over Evenepoel: 'Maar het blijft een beetje een vraagteken' Wielrennen
Wielrennen

Trainer tevreden over Evenepoel: 'Maar het blijft een beetje een vraagteken'

Trainer tevreden over Evenepoel: 'Maar het blijft een beetje een vraagteken'

Het ziet er goed uit voor Remco Evenepoel. De Belg maakt tijdens de Giro d'Italia zijn rentree in het peloton, waardoor het voor de kijker afwachten is hoe het met zijn vorm is. 'Hij is klaar om te koersen', benadrukt Koen Pelgrim, trainer bij Deceuninck-Quick-Step.

Na een zware val in de Ronde van Lombardije afgelopen seizoen, volgde een lang herstel voor Evenepoel. Nu, twee weken voor de start van de Giro d'Italia, zet de Belg de puntjes op de i in aanloop naar zijn seizoensdebuut. Hoewel de cijfers op de trainingen volgens Pelgrim goed zijn, ontbreekt er bij de Belg wel wat wedstrijdritme. Om die reden legt hij een week lang 'intensievere' trainingen af in de Ardennen. 'Kortere sessies met kortere prikkels, zodat hij de vorm nog wat kan aanscherpen', zo legt Pelgrim uit.

De trainer weet niet exact wat hij van de jonge Belg moet verwachten tijdens de grote ronde, maar wil in gesprek met Het Nieuwsblad wel benadrukken tevreden te zijn met het niveau dat Evenepoel op dit moment heeft: 'Hij is klaar om opnieuw te koersen, maar het blijft een beetje een vraagteken wat de Giro voor Remco wordt. Voor iedereen.'

Evenepoel verkent grindetappe

Wat wel vaststaat is dat Evenepoel binnenkort al zal afreizen naar Italië om daar een van de meest verraderlijke ritten van de Italiaanse rittenkoers te verkennen. Ook João Almeida, vorig jaar nog lang in de roze trui, gaat mee. 'We gaan wat eerder weg om samen die Toscaanse rit te bekijken in Montalcino', zegt Pelgrim. Die etappe staan er verschillende grindstroken gepland. 'Het is altijg meegenomen om dit vooraf gezien te hebben, ook al valt iedereen drie dagen later op de Zoncolan automatisch op zijn plaats', sluit hij af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws