Almeida voor grote doelen Luik en Giro: 'Heb een band opgebouwd met Evenepoel en co' Wielrennen
Wielrennen

Almeida voor grote doelen Luik en Giro: 'Heb een band opgebouwd met Evenepoel en co'

Almeida voor grote doelen Luik en Giro: 'Heb een band opgebouwd met Evenepoel en co'

Dé grote verrassing van de meest recente Giro d'Italia was waarschijnlijk Tao Geoghegan Hart, maar nummer vier João Almeida mag in datzelfde rijtje geplaatst worden. Komende maand wil hij op herhaling gaan, aan de zijde van Remco Evenepoel.

Voor Almeida wacht er eerst Luik-Bastenaken-Luik. 'Het wordt mijn eerste Luik-Bastenaken-Luik bij de profs, maar ik heb zeer goede herinneringen aan deze race. Als belofte won ik namelijk in 2018, nog altijd de belangrijkste dag uit mijn loopbaan. Toen ik won, besefte ik dat ik een succesvol renner kon worden.'

Daarna volgt dus de Giro, die Almeida nauwgezet voorbereidde op de Sierra Nevada. 'We waren met een kleine groep', legt hij uit. 'Ik, Remco Evenepoel, Fausto Masnada, coaches Koen Pelgrim en Vasilis Anastopoulos en onze soigneur Filip Sercu. Op die manier bouw je een band op met elkaar, waardoor je in races automatisch goed op elkaar reageert. Daarbij kan je net een stukje harder voor elkaar rijden, wat de kracht is van onze ploeg.'

Ambities Almeida voor de Giro: 'Beide benen op de grond'

Almeida werd vorig jaar vierde, dus het podium lonkt, zou je zeggen. 'Ik wil met beide benen op de grond blijven staan. Ik heb er alles aan gedaan om klaar te zijn voor de Giro, ik heb vertrouwen, maar in een grote ronde kan alles gebeuren', zegt hij realistisch op de site van zijn ploeg.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws