Transfergeruchten in sprintersland: 'Jakobsen verkast naar DSM-Firmenich, Welsford richting BORA-hansgrohe' Wielrennen
Wielrennen

Transfergeruchten in sprintersland: 'Jakobsen verkast naar DSM-Firmenich, Welsford richting BORA-hansgrohe'

Transfergeruchten in sprintersland: 'Jakobsen verkast naar DSM-Firmenich, Welsford richting BORA-hansgrohe'

De transferperiode is nog niet officieel begonnen, maar de geruchtenmolen draait alvast wel flink wat overuren. Zo deelde het platform WielerFlits maar liefst twee bijzonder opvallende 'aanstaande transfers' mee. Fabio Jakobsen (Soudal Quick-Step) zou de overstap maken naar Team DSM-Firmenich, dat op haar beurt Sam Welsford zou laten verkassen richting BORA-hansgrohe.

Volgens doorgaans welingelichte bronnen van het wielermedium zou Jakobsen op het punt staan zijn handtekening te zetten onder een contract bij de Nederlandse formatie, wiens teammanager Iwan Spekenbrink recentelijk nog te kennen gaf dat hij met het oog op 2024 nog op zoek was naar een Nederlandse topspurter. 'We zoeken naar toppers', aldus de 47-jarige Spekenbrink, die ook aangaf dat het ontwikkelen van een fenomenale sprinttrein één van de voornaamste adelbrieven van de zwarthemden is.

Ook Pim Ligthart, zelf geen onverdienstelijk coureur en heden ten dage ploegleider bij Team DSM, gaf onlangs aan dat de formatie stiekem wel op zoek was naar een sprinter. 'Misschien komt er volgend jaar een sprinter bij, maar wie dat dan zou moeten zijn? Dat laat ik in het midden. Volgens mij mogen we daar ook pas 1 augustus iets over zeggen. Of het voor de identiteit van het team belangrijk is dat er een (Nederlandse) sprinter bijkomt? Niet direct, denk ik. We zijn en blijven een internationale ploeg en hebben nu ook al goede sprinters in de gelederen', hield hij het toen allemaal wat in het ongewisse. Met de komst van Jakobsen zou er dus effectief een Nederlandse spurter ingelijfd worden.

De ploeg die onder anderen John Degenkolb, Nils Eekhoff en Romain Bardet in de gelederen heeft zou naar verluidt Sam Welsford laten vertrekken. De Aussie, die in de Tour de uitgesproken sprintkopman is, zou richting BORA-hansgrohe verkassen. Ergens lijkt dat een opvallende keuze, daar de Duitse WorldTour-formatie met Sam Bennett, Danny van Poppel en Jordi Meeus al verscheidene sprinters in dienst heeft. Wordt vervolgd dus!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws