Ploegen in de rij voor sensatie Lafay (met INEOS eerste optie): 'Word ieder jaar vijf tot tien procent beter Wielrennen
Wielrennen

Ploegen in de rij voor sensatie Lafay (met INEOS eerste optie): 'Word ieder jaar vijf tot tien procent beter

Ploegen in de rij voor sensatie Lafay (met INEOS eerste optie): 'Word ieder jaar vijf tot tien procent beter

In het wielrennen hoef je het soms niet moeilijker te maken dan het is: als je goed rijdt, blijft de beloning vaak niet lang uit. Victor Lafay kan erover meepraten. De Fransman van Cofidis begon met wonderbenen aan de Tour de France en nadat hij op dag één nog werd teruggepakt, greep hij op dag twee de zege met een late uitval. Dat is ook INEOS Grenadiers opgevallen, meldt L'Equipe.

De Britse miljoenenformatie zit altijd op de eerste rij als renners hun hoofd boven het maaiveld uitsteken en dat is bij Lafay niet anders. De 27-jarige klimmer toonde de afgelopen jaren al vaker z'n potentieel, met onder meer een ritzege in de Giro d'Italia en dit jaar nog een sterke zege in Classic Grand Besançon Doubs. Zijn Tourprestaties tot dusverre overtreffen echter wel alle verwachtingen.

Perfecte timing, zou je kunnen stellen. Want Lafay loopt na 2023 uit zijn contract bij Cofidis en is dus een meer dan interessante optie voor velen. Zijn zaakwaarnemer Christophe Le Mével zou al maanden druk zijn om de beste deal eruit te halen en dat wordt nu allemaal een stukje makkelijker. INEOS Grenadiers zou al langere tijd geïnteresseerd zijn in Lafay en zou naar verluidt 'de eerste optie' zijn voor hem. Er zou een mooi salaris klaarliggen bij de ploeg, logischerwijs meer dan hij nu bij Cofidis verdient.

Lafay ziet dat hij grote stappen blijf maken

Natuurlijk is INEOS niet de enige ploeg die interesse heeft in de Toursensatie van het moment. L'Equipe schrijft dat er sinds april reeds vijf WorldTour-ploegen contact hebben opgenomen met Le Mével. Welke ploegen dat zijn, mag de Fransman niet zeggen, daar de transfermarkt officieel pas op 1 augustus open gaat. Vanaf dan kunnen renners bij andere teams tekenen. Ook Cofidis is nog in de race om Lafay langer aan zich te binden, maar die ploeg zal dan wel de portemonnee moeten trekken.

In gesprek met Le Parisien legt Lafay uit waar de topvorm momenteel vandaan komt. 'Ik heb veel tegenslag gehad, maar ik weet hoe ik daar weer uit moet komen. Mijn coronabesmetting en het missen van de Giro waren klappen voor mij en daarnaast eindigde mijn relatie, wat ook niet makkelijk was. Maar ik bleef op koers, met de focus op de Tour. Ik zie dat ik ieder jaar beter word, ik ben steeds meer aanwezig in de koersen, met iedere dag goede benen. Vroeger had ik soms een goede dag en een dag later slechte benen. Nu ben ik constanter. Ik word ieder jaar vijf tot tien procent beter en dat is te gek. Als ik zo doorga, eindig ik op de maan', aldus een lachende Lafay.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws