Tratnik brak toen hij feestvierende Jumbo-Visma's zag: 'TV uitgezet en naar het terras gegaan' Wielrennen
Wielrennen

Tratnik brak toen hij feestvierende Jumbo-Visma's zag: 'TV uitgezet en naar het terras gegaan'

Tratnik brak toen hij feestvierende Jumbo-Visma's zag: 'TV uitgezet en naar het terras gegaan'

Primoz Roglic bewees Slovenië zondag een goede dienst met het winnen van de Giro. Ploeg- en landgenoot Jan Tratnik keek met pijn in zijn hart naar zijn kameraad in de roze trui, daar hij er ook zo graag bij was geweest.

Tratnik was één van de beoogde adjudanten van Roglic in de afgelopen Giro, maar een valpartij daags voorafgaand aan de Italiaanse ronde gooide roet in het eten. De Sloveen werd aangereden door een auto en liep daarbij een knieblessure op. 'Ik was de beste vorm en had er alles aan gedaan om 100% te zijn', vertelt hij aan RTVSLO.

Tratnik brak toen hij feestvierende Jumbo-Visma's zag

Die val zorgde ervoor dat niet hij, maar Thomas Gloag aan de start stond. 'Toen ik hun vreugde zag aan de finish, brak ik wel een beetje. Er kwamen emoties naar boven die ik niet echt verwacht had, alles kwam weer naar boven. Het spijt me echt dat ik er geen deel van uitmaakte en zette de TV ook uit.'

'Ik ging gewoon kapot en kon er niet naar kijken', aldus Tratnik. 'Toen ben ik meer naar het terras gegaan, waar ik een biertje geopend heb en proostte op de overwinning van Primoz. Daags erna werd ik met een beter humeur wakker', aldus de man die er naar eigen zeggen alles aan gaat doen om sterker terug te komen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws