INEOS Grenadiers met Bernal, oud-winnaar Martínez en herstelde Rodríguez in Dauphiné Wielrennen
Wielrennen

INEOS Grenadiers met Bernal, oud-winnaar Martínez en herstelde Rodríguez in Dauphiné

INEOS Grenadiers met Bernal, oud-winnaar Martínez en herstelde Rodríguez in Dauphiné

INEOS Grenadiers brengt een sterke selectie naar het Critérium du Dauphiné. Zo maakt de winnaar van 2020 Daniel Felipe Martínez deel uit van de selectie. Ook Egan Bernal en Carlos Rodríguez zijn van de partij.

Bernal zijn vorige koers was de Ronde van Hongarije. Daar besloot de Colombiaan de ronde als achtste. In het Dauphiné zal Bernal hopen een volgende stap te zetten, waarna hij normaal gesproken terug zal keren in de Tour de France.

Rodríguez heeft zich dit seizoen nog niet veel kunnen tonen. De Spaans kampioen brak begin maart zijn sleutelbeen in de Strade Bianche en zal in Frankrijk dus zijn rentree maken.

Wat het eindklassement in de Dauphiné betreft, lijkt Martínez de belangrijkste troef voor INEOS. Na een sterk begin met de eindzege in de Ronde van Algarve stelde de ronderenner vervolgens echter teleur met matige optredens in Parijs-Nice en de Ronde van het Baskenland. In de sprints heeft INEOS met Ethan Hayter een optie.

Selectie INEOS Grenadiers Critérium du Dauphiné 2023

Egan Bernal
Carlos Rodríguez
Daniel Felipe Martínez
Ethan Hayter
Ben Turner
Jonathan Castroviejo
Omar Fraile

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws