Tratnik heeft 'mentale rust nodig' na kruis door voorjaar: 'Het gaat niet, te veel pijn in mijn beenspieren' Wielrennen
Wielrennen

Tratnik heeft 'mentale rust nodig' na kruis door voorjaar: 'Het gaat niet, te veel pijn in mijn beenspieren'

Tratnik heeft 'mentale rust nodig' na kruis door voorjaar: 'Het gaat niet, te veel pijn in mijn beenspieren'

Visma | Lease a Bike trekt met een stevig onthoofd team naar de Ronde van Vlaanderen. Dat wil zeggen: geen Wout van Aert, geen Christophe Laporte en geen Jan Tratnik, die eerder nog Omloop Het Nieuwsblad naar zich toetrok. De Sloveen geeft in een bericht op Instagram aan dat hij meer dan stevig baalt van het mislopen van Vlaanderens Mooiste.

'Dit is niet wat we wilden', opent de 34-jarige renner zijn relaas. 'De afgelopen weken hebben we onwijs hard gewerkt om klaar te zijn voor de Ronde. De valpartij in Gent-Wevelgem heeft bij mij echter te veel fysieke schade aangericht. Gelukkig zijn alle botten nog heel, maar ik heb simpelweg te veel pijn in mijn beenspieren.'

Tratnik zet alles op Giro d'Italia

'Er is geen optie om daarmee te koersen', concludeert de routinier uit Ljubljana. 'We hebben er met de ploeg alles aan gedaan om klaar te zijn voor zondag, maar helaas was er geen verbetering waarneembaar. Nu moet ik eerst ook wat mentale rust hebben, naast dat mijn lichaam tijd nodig heeft om te herstellen.'

Volgens Tratnik is zijn raceprogramma erg druk de komende maanden. 'Ik wil dus weer snel volledig honderd procent fit zijn. Naar mijn idee was dit de beste beslissing. Hopelijk kom ik in topvorm aan de start van de Giro d'Italia. Bedankt aan iedereen die mij berichten heeft gestuurd', sluit hij af met mooie woorden.

Instagrambericht: Tratnik over moeten missen van Ronde van Vlaanderen

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws