Trouwe INEOS-luitenant Rowe hangt zijn fiets eind 2024 aan de haak: 'Team stond altijd achter me' Wielrennen
Wielrennen

Trouwe INEOS-luitenant Rowe hangt zijn fiets eind 2024 aan de haak: 'Team stond altijd achter me'

Trouwe INEOS-luitenant Rowe hangt zijn fiets eind 2024 aan de haak: 'Team stond altijd achter me'

Luke Rowe hangt aan het einde van dit kalenderjaar zijn koersfiets aan de haak, zo maakte zijn broodheer INEOS Grenadiers bekend in een X-communiqué. Ook in wielerpodcast Watts Occurring - die hij samen met (ploeg)maat Geraint Thomas opneemt - behandelde hij zijn genomen besluit.

Rowe, 34 jaar oud en dus een heuse routinier in het peloton, zat al sinds 2012 bij de Britse formatie, die toentertijd nog Team Sky heette. De afgelopen acht jaar nam hij consequent deel aan de Tour de France, terwijl hij in de klassiekers als vaste waarde c.q. helper gold. In een uitgebreider bericht - gepubliceerd op de ploegsite - verklaart hij zijn keuze nader. 'Ik heb een geweldige carrière gehad, dat staat voorop', steekt hij van wal.

Rowe wil eindigen met Tour of Britain

'De afgelopen achttien maanden waren echter anders voor me. Onlangs ben ik ten val gekomen, waarmee ik een fikse blessure heb opgelopen. Het voelde voor mij als het geschikte moment om te stoppen, terug te keren naar Wales en daar veel tijd met mijn familie te spenderen. Al bij al heb ik een geweldige wielerloopbaan. Ik heb onwijs veel fijne mensen ontmoet, welke een belangrijke rol in mijn leven gespeeld hebben. Ik ben daarnaast uiteraard ook mijn vrienden en familie heel erg dankbaar, evenals iedereen binnen de INEOS-familie, met wie ik erg veel tijd gespendeerd heb. Het team stond zowel in goede als slechte tijden voor de volle honderd procent achter me. De toewijding naar topsporters is fenomenaal en tevens een van de redenen waarom ik nooit elders wilde koersen.'

'Op dit moment concentreer ik me op het herstel van deze laatste blessure en werk ik samen met het team en de artsen om te proberen weer op de fiets te zitten', concludeert Rowe. 'Ik heb de rest van het seizoen nog te gaan en ik zou graag in 2024 weer willen koersen, waarbij de Tour of Britain mijn droomkoers is om mee te eindigen. De fans over de hele wereld zijn altijd geweldig geweest, maar het zou heel speciaal zijn om mijn carrière af te sluiten met een race in het Verenigd Koninkrijk voor de fans van thuis.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws