Niet Van der Poel, maar Riesebeek was volgens Rowe 'Man of the Match' Alpecin-Deceuninck in Vlaanderen Wielrennen
Wielrennen

Niet Van der Poel, maar Riesebeek was volgens Rowe 'Man of the Match' Alpecin-Deceuninck in Vlaanderen

Niet Van der Poel, maar Riesebeek was volgens Rowe 'Man of the Match' Alpecin-Deceuninck in Vlaanderen

Mathieu van der Poel wist afgelopen zondag op grandioze wijze het laken naar zich toe te trekken in de Ronde van Vlaanderen, maar zijn team Alpecin-Deceuninck bewees nog maar eens dat je het in het wielrennen niet in je uppie kunt. De formatie van de gebroeders Roofdhooft plaveidde de weg voor hun kopman, merkten ook Geraint Thomas en Luke Rowe op in hun podcast Watts Occurring.

Van der Poel zelf was op de persconferentie na afloop de eerste om dat te benoemen. 'Het voordeel dat we hebben, is dat de hele ploeg voor mij rijdt. Dat maakt het eigenlijk vrij gemakkelijk en ik weet dat ze 110 procent geven. We wisten dat andere ploegen van ver zouden gaan, maar alle jongens hebben het geweldig gedaan door het onder controle te houden. Dat is ook het enige waar ik om kon vragen, want vanaf een zeker punt blijven de sterksten over', aldus de winnaar van de Ronde van Vlaanderen.

'Eén keer reed er een wat grotere groep weg, waar ik toen zelf op de Valkenberg naartoe kon rijden. Een kritieke situatie hebben we echter niet gehad, dus ik kan de jongens alleen maar een compliment geven: we waren hier met een plan en dat werd perfect uitgevoerd', stelde Van der Poel.

Rowe ziet geweldig Alpecin-Deceuninck en superknecht Riesebeek

Thomas en Rowe bespraken de koers na. 'Je voelde aan alles dat Van der Poel op een bepaald moment solo zou gaan', stelt Rowe. 'De manier waarop hij de oversteek maakte op de Valkenberg, pfoah. Terwijl de koers verderging en de kilometers wegtikten, was het gewoon wachten tot het moment dat hij solo zou gaan. Elk team had dus het gevoel dat ze van hem af moesten geraken. Ze werden wanhopig.'

Alpecin-Deceuninck had echter goede antwoorden klaar. 'Zij verdienen een groot compliment. Hoe sterk Mathieu ook is, hij heeft nog steeds een ploeg rondom hem nodig. Ze waren ongelofelijk. Ik ga het waarschijnlijk verkeerd uitspreken, maar Riesebeek is voor mij de Man of the Match. Hij zat constant voorin, leidde het peloton over de Kwaremont en bracht ze de gehele tijd weer in positie. This guy, big fella', aldus Rowe.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws