Turgis en Terpstra zijn hersteld van ziekte richting Amstel Gold Race, TotalEnergies met zes Wielrennen
Wielrennen

Turgis en Terpstra zijn hersteld van ziekte richting Amstel Gold Race, TotalEnergies met zes

Turgis en Terpstra zijn hersteld van ziekte richting Amstel Gold Race, TotalEnergies met zes

TotalEnergies kan in de Amstel Gold Race weer een beroep doen op Anthony Turgis en Niki Terpstra. Het duo moest midweeks de Scheldeprijs nog overslaan vanwege ziekte.

TotalEnergies start in de Amstel niet met een volledige selectie van zeven. De Franse formatie kampt met veel afwezigen en heeft zodoende zes renners op papier. Turgis lijkt van hen de kopman. De Fransman rijdt eigenlijk het hele jaar al goed. Hij ging in de aanval in de Saudi Tour, de Tour du Var en Parijs-Nice en kwam met dank aan die arbeid tot plek twee in Milaan-Sanremo. Ook in de E3 Saxo Bank Classic was hij voorin te vinden, daarna ging het wat bergafwaarts. In de Ronde van Vlaanderen finishte hij niet.

Of dat door ziekte kwam, is niet bekend. Feit is wel dat Turgis drie dagen na De Ronde forfait gaf voor de Scheldeprijs. Dat gold ook voor Terpstra, die in de Ronde van Vlaanderen nog wel 29e werd. De Nederlander rijdt tot dusverre een anoniem voorjaar, zijn beste prestatie was een 21e plaats in Dwars door Vlaanderen.

Selectie TotalEnergies Amstel Gold Race 2022

Anthony Turgis
Niki Terpstra
Dries Van Gestel
Geoffrey Soupe
Sandy Dujardin
Julien Simon


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws