Twee overwinningen op rij voor Goossens: Belg grijpt met late aanval de overwinning in Trofeo Serra de Tramuntana Wielrennen
Wielrennen

Twee overwinningen op rij voor Goossens: Belg grijpt met late aanval de overwinning in Trofeo Serra de Tramuntana

Twee overwinningen op rij voor Goossens: Belg grijpt met late aanval de overwinning in Trofeo Serra de Tramuntana

Kobe Goossens heeft de Trofeo Serra de Tramuntana, de vierde van vijf wedstrijden in de Challenge Mallorca 2023, op zijn palmares bijgeschreven. Daags na zijn kunststukje in de Trofeo Andratx boekt de 26-jarige Vlaming, die uitkomt voor Intermarché-Circus-Wanty, wederom een overwinning. Het podium was volledig Belgisch, daar Lennert Van Eetvelt en Ilan Van Wildert respectievelijk tweede en derde werden.

De Trofeo Tramuntana was de vierde dag van de Challenge Mallorca. Net als vrijdag moest er flink geklommen worden. Onderweg moest twee keer de Coll de Femenies worden getrotseerd. Deze klim was 7,1 kilometer aan 5,4 procent gemiddeld.

Alaphilppe en Goossens roeren zich

Er werd vanaf de eerste klim stevig gekoerst. Zo mengde Julian Alaphilippe en zijn ploegmaat Remi Cavagna zich vooraan. Ook de winnaar van vrijdag Goossens bemoeide zich met de aanvallen. Uiteindeljk kregen deze mannen gezelschap, wat tot een grote en sterke kopgroep leidde.

Zo zaten naast de twee Fransen en de Belg ook onder andere João Almeida, Hugh Carthy, Tim Wellens, Fausto Masnada, Ide Schelling, Brandon McNulty en Belgische rondetalenten Cian Uijtdebroeks en Lennert Van Eetvelt mee vooraan. De verschillen waren echter zeer klein en de regen zorgde voor gevaar in de afdaling. Zo haakte Wellens al snel af omdat hij geen risico's wilde nemen.

Goossens slaat toe met getimde 

Uiteindelijk werden de meesten teruggepakt door het peloton, enkel Cavagna ontsprong de dans. De Franse harddrijder liep uit naar een minuut, maar werd vakkundig gecontroleerd door de mannen van Intermarché-Circus-Wanty. Aan de voet van de laatste keer Femenies werd Cavagna ingelopen.

Vervolgens waren het op de klim Goossens, McNulty en Ilan Van Wilder die wegrijden. Later vonden onder andere Andrea Bagioli, Hugh Carthy en de sterk rijdende Van Eetvelt de aansluiting. De groep dikte aan tot een man of elf.

In de afdaling was het vervolgens weer met samengeknepen billen naar beneden. De aanvallen kwamen in de vlakke slotfase. Carthy probeerde het, en later ook Lilian Calmejane. Waar zij faalden, slaagde Goossens wel met een aanval in de laatste vijf kilometer. Door geaarzel bij de achtervolgers soleerde hij voor de tweede dag op rij naar de winst.

Uitslag Trofeo Serra de Tramuntana 2023

Results powered by FirstCycling.com

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws