UAE-Team Emirates domineert Faun Drome Classic met lekker één-tweetje van Hirschi en Ayuso Wielrennen
Wielrennen

UAE-Team Emirates domineert Faun Drome Classic met lekker één-tweetje van Hirschi en Ayuso

UAE-Team Emirates domineert Faun Drome Classic met lekker één-tweetje van Hirschi en Ayuso

Marc Hirschi heeft de Faun Drome Classic op zijn naam geschreven. Daags na de overwinning van Juan Ayuso in de Faun-Ardéche Classic, was de Zwitser in de zware finale de beste uit een groep van zes. Ayuso zelf werd tweede, waarmee UAE-Team Emirates een onvervalste één-twee op het bord zette.

189 kilometer moest er zondag worden afgelegd, van Étoile-sur-Rhône naar... Étoile-sur-Rhône. Een kleine vlucht van drie was vroeg vertrokken, met Noah Detalle (Bingoal-WB), Antoine Hue (CIC U Nantes Atlantique) en Alexander Konijn (Nice Métropole Côte d'Azur) aan boord. Onder meer Soudal-Quick Step, Lotto-Dstny en dsm-firmenich PostNL achtervolgden.

De maximale voorsprong steeg naar zes minuten, alvorens Lotto-Dstny en UAE-Team Emirates serieus begonnen te achtervolgen. In krap twintig kilometer werd de voorsprong gehalveerd, toen we met nog 98 kilometer voor de wielen voor het eerst langs de finish kwamen. Vanaf hier bleef het verschil tussen de drie leiders en peloton lang een status quo, maar bij het ingaan van de laatste zestig kilometer kon de finale beginnen en was de vlucht gezien.

UAE-Team Emirates speelt overtal uit

Met nog zes klimmetjes voor de wielen in de laatste veertig kilometer, begonnen Ayuso en Skjelmose eraan. Van Gils wilde de oversteek maken en dat lukte uiteindelijk ook. In rap tempo reden de drie een dikke minuut weg, met Intermarché-Wanty dat in een flink uitgedund pelotonnetje van dertig man nog probeerde te redden wat er te redden viel. Het waren daartussenin uiteindelijk Marc Hirschi, Bastien Tronchon en Warren Barguil die aansloten bij de voorsten.

Met anderhalve minuut voorsprong en nog vijftien kilometer te gaan, was het voor deze zes. Tronchon was de eerste die aanviel en dat ging verrassend genoeg ten koste van Skjelmose. De Deen van Lidl-Trek kwam nog wel terug, maar had duidelijk niet de beste benen. Hirschi was de volgende die op de pedalen ging staan en dit keer reageerde er niemand. Ploegmaat Ayuso vond het best, en toen niemand het gat meer kon dichten, ging de Spanjaard zelf in de aanval om een onvervalste één-twee te bewerkstelligen.

Uitslag Faun Drome Classic 2024

Results powered by FirstCycling.com

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws